UEFA ispravlja veliku nepravdu! Ser Aleks dobija medalju 40 godina posle osvojenog trofeja!

03.04.2023

19:10

0

Autor: A. Š.

Legendarni Škot, zbog tadašnjih pravila, nije nagrađen za osvajanje svog prvog evropskog trofeja

UEFA ispravlja veliku nepravdu! Ser Aleks dobija medalju 40 godina posle osvojenog trofeja!
Ser Aleks Ferguson sa navijačima Aberdina posle osvajanja KPK - Copyright Profimedia

Za nekoliko meseci biće puna decenija kako je Ser Aleks Ferguson rešio da stavi tačku na impozantnu trenersku karijeru. Ipak, legendarni Škot i dalje privlači veliku pažnju kad god se pojavi u javnosti, a na godišnjicu od osvajanja svog prvog evropskog trofeja UEFA je odlučila da ispravi jednu od većih nepravdi u svojoj istoriji.

Naime, ove godine Aberdin proslavlja 40 godina od osvajanja Kupa pobednika Kupova pod vođstvom Fergusona, koji zbog tadašnjih pravila nije dobio medalju za ovaj uspeh.

Podsetimo, nekadašnji škotski šampion (tri titule za vreme Fergusonove ere), 1983. godine u finalu takmičenja, koje je u međuvremenu ugašeno, pobedio je madridski Real, ali medalje za taj trijumf tada su dobili samo fudbaleri iz startne postave, te pet igrača koji su bili na klupi za rezerve.

Ipak, odgovorni u evropskoj kući fudbala rešili su da na godišnjicu velikog uspeha Aberdina isprave tu grešku, pa će naknadno medalje dobiti još šestorica fudbalera, te članovi stručnog štaba, uključujući i Fergusona.

- Velika je čast dobiti ovu medalju i zahvalan sam svima koji su marljivo radili kako bi se ovo ostvarilo. Njihov trud i kooperacija sa UEFA zaslužuju svaku pohvalu, fantastično je videti da neki ljudi koji su neumorno radili tokom tog neverovatno uspešnog perioda u klubu budu nagrađeni – kazao je Aleks Ferguson.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike