Mitar i Fulam čekaju kaznu, ali nema mira ni u Mančesteru! Optužnica iz FA stigla i na Old Traford!

23.03.2023

18:13

0

Autor: A. Š.

Fudbalska asocijacija Engleske pokrenula istragu i protiv Crvenih đavola zbog haosa na nedavnoj utakmici FA Kupa

Mitar i Fulam čekaju kaznu, ali nema mira ni u Mančesteru! Optužnica iz FA stigla i na Old Traford!
Fudbaleri Mančestera okružuju Krisa Kavanoa - Copyright Profimedia/Gary Oakley/Sportimage

Velika se frka podigla na Ostrvu posle meča četvrtfinala FA Kupa između Mančester junajteda i Fulama (3:1). Đavoli su, podsetimo, posle preokreta savladali londonski klub, koji je meč završio sa dva igrača manje i bez trenera Marka Silve.

Skandaloznih nekoliko minuta na „Teatru snova“ započeli su posle odluke glavnog arbitra meča Krisa Kavanoa da pokaže na belu tačku u korist Junajteda, ali tek pošto je dobio poziv iz VAR sobe da pogleda usporeni snimak. Tom prilikom, Kavno je pokazao crveni karton Vilijanu zbog igranja rukom, posle čega je usledila eksplozija nezadovoljstva kod trenera Marka Silve i napadača Aleksandra Mitrovića.

Posebno se na tapetu disciplinaca Fudbalske asocijacije Engleske (FA) našao napadač Orlova, koji je dobio crveni karton zbog napada i fizičkog kontakta sa Kavanoom, zbog čega mu preti žestoka kazna koja bi mogla da sadrži i dvocifreni broj preskočenih utakmica.

Iako je od duela na „Old Trafordu“ prošlo nekoliko dana, prašina na Ostrvu se nije slegla. Delimično i zbog toga što se sada na udaru FA našao i Mančester junajted, koji je optužen za nedolično ponašanje svojih fudbalera u momentima koji su prethodili dosuđivanju penala za njih.

Preciznije, Disciplinska komisija FA pokrenula je postupak protiv Đavola zbog toga što su izabranici Erika ten Haga okružili glavnog arbitra meča zbog toga što u prvi mah nije video igranje rukom Vilijana.

- Mančester junajted optužen je pošto su njegovi igrači opkolili zvaničnika utakmice tokom 71. minuta utakmice FA Kupa protiv Fulama. Mančester junajted propustio je da obezbedi da se njegovi igrači ponašaju prikladno i ima rok do ponedeljka, 27. marta, da odgovori – stoji u saopštenju FA.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike