Nisu bitni ni rekordi ni lična priznanja, bitan je samo Čukarički! Kapiten "brđana" progovorio o borbi za drugo mesto

22.03.2023

16:49

0

Autor: P.K.

Docić može lično da uđe u istoriju, njega zanima samo istorija kluba

Nisu bitni ni rekordi ni lična priznanja, bitan je samo Čukarički! Kapiten "brđana" progovorio o borbi za drugo mesto
Marko Docić - Copyright MN Press

Čukarički se vratio pobedama proteklog vikenda, pošto je kod kuće pobedio Voždovac. "Brđani" su tako ostali u trci za drugim mestom, gde je sada TSC sa dva boda više. Ispred njih je i Partizan sa bodom više.

Ipak, Čukarički želi u Evropu i na to je fokusiran. Ali, pomalo u senci rezultata ostala je činjenica da je Marko Docić  na dobrom putu da obori rekord po broju nastupa za Čukarički i tako uđe u istoriju kluba sa Banovog brda.

Kapiten "brđana" je protiv Voždovca odigrao 191. meč u dresu belo-crnih, ispred njega je još samo Rudi Gusnić, koji je stigao do 197 nastupa za Čukarički.

- Na Banovo brdo sam došao sa željom da se afirmišem, a u međuvremenu sam postao neko ko je tu dosta dugo i ko je bio uz klub sve ovo vreme. Na taj način sam stekao i poseban odnos sa rukovodećim ljudima ovde, pa je i logično da razmišljam samo o Čukaričkom i ciljevima koje treba da ostvarimo, a ne o odlasku odavde ili bilo čemu drugom. Znam vrlo dobro kako klub funkcioniše i šta treba da uradimo – rekao je Docić za sajt kluba.

Početak drugog dela šampionata bio je vrlo dobar za Čukarički, koji je u sedam mečeva u Super ligi ostvario pet pobeda i dva poraza. Osim toga, izboren je i plasman u četvrtfinale Kupa Srbije.

- Kad se sve sabere i oduzme, zadovoljan sam brojem osvojenih bodova. Možda ostaje samo gorak ukus zbog poraza od Vojvodine. Najviše zbog činjenice da smo u jednom momentu imali utakmicu u svojim rukama, nadoknadili smo prednost rivala od dva gola. Imao sam osećaj da ćemo prelomiti u našu korist, ispostavilo se da su nas na kraju Novosađani savladali. Sve ostalo je bilo prilično dobro.

"Brđani" su u nekoliko mečeva dolazili do pobede u završnicama, ili posle preokreta i vođstva rivala.

- Karakter je nešto na čemu se takođe radi, od početka prvenstva. Još od letos smo videli da nam je potrebno više energije i volje za pobedom. To smo podigli na viši nivo, već u drugom delu šampionata sve izgleda mnogo bolje i po tom pitanju. Pobedili smo Kragujevčane na Banovom brdu u 96. minutu, u Lučanima smo slavili u 88. minutu, u poslednjem meču smo preokrenuli prednost koju je Voždovac imao... Napravili smo iskorak u dobrom pravcu što se toga tiče.

Svi pričaju o poziciji na tabeli i poterom za drugim mestom…

- Razmišljamo naravno o tome da budemo što bolje plasirani na kraju prvenstva. Ali, sada moramo da idemo samo od utakmice do utakmice, kao što je i do sada bio slučaj. Svaki meč je bitan, što za nas, što za naše konkurente u borbi za visoke pozicije. Za sada je samo Crvena zvezda dominantna, mi ostali smo tu negde. Gledamo sebe, da vidimo šta mi možemo da uradimo.

Mnogi Čukarički već vide i na drugoj poziciji, na mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali se u klubu sa Banovog brda na to ne obaziru.

- Svako ima pravo na računice, ali je sada prilično rano za to. Prvo, još je devet bodova u igri do početka plej-ofa. Prilično smo koncentrisani na ta poslednja tri kola pred doigravanje.

Posle pauze zbog reprezentativnog termina, Čukarički će najpre u goste Radničkom u Niš, potom i Javoru u Ivanjici.

- Ovo su dva najteža gostovanja, ako izuzmemo utakmice sa večitim rivalima. Niški Radnički nam je uvek bio neugodan protivnik, u Ivanjici je uvek teško, to su dva specifična tima. Ta druga će doći kasnije, sada mislimo samo o gostovanju na Čairu. Idemo u takmičarskom raspoloženju, da probamo da ostvarimo što bolji rezultat. Od kad sam u Čukaričkom, a to je već dugo vremena, nisam osetio slast pobede u Nišu. Za sve postoji prvi put, ali moraćemo zaista dobro da se pripremimo.

Marko Docić je trenutno i drugi asistent Super lige Srbije, sa devet asistencija. Ispred njega je samo vezista Crvene zvezde Mirko Ivanić, sa 11.

- Uopšte ne gledam na te podatke, niti smatram da je to bitno. Ova sezone ja zaista specifična i samo je bitno na kojoj će poziciji Čukarički završiti. Ovo je prilika da klub napravi veliki iskorak. Koncentrisan sam samo na to, često pričam sa saigračima u tom pravcu. Znamo da imamo dosta kvalitetnih prvotimaca, pokušavamo da održimo tu svest da je ove sezone bitan samo klub, a ne pojedinačan učinak. Svako od igrača može da pokaže još više. Kao što sam rekao, svako od igrača poseduje kvalitet, samo to treba da probude u sebi i da se podrede kolektivu. Pričamo često, imali smo sastanak između nas igrača, vidim da su momci svesni šta nas očekuje u narednom periodu. Jasno im je da svaki minut proveden na terenu može da donese mnogo.

Na kraju, kao prilog tim tvrdnjama, Docić ističe i nedavni širi, pa i uži spisak selektora Srbije Dragana Stojkovića, na kojem je bilo i momaka iz domaćih klubova.

- Momci koji su bili na spisku pokazali su kvalitet, selektor Stojković ih je sa razlogom pozvao. Videlo se i u prijateljskom meču protiv SAD-a u gostima da naš fudbal ide uzlaznom putanjom, da u Srbiji ima šta da se vidi. Neki momci su „otpali“ sa šireg spiska ovoga puta, među njima i naš saigrač Vladimir Lučić. Ko god da je ostao, zaslužio bi da bude tu. To je još jedan pečat na naše prvenstvo, za koje tvrdim da je najinteresantnije u poslednjih desetak godina – zaključio je Marko Docić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike