Partizan propada, drugi "nanjušili krv", štoper Čukaričkog poručuje: Moramo da izdržimo pritisak u ovoj borbi

18.03.2023

16:43

0

Autor: P.K.

Brđani čekaju Voždovac, ovaj igrač odlično poznaje obe ekipe

Partizan propada, drugi "nanjušili krv", štoper Čukaričkog poručuje: Moramo da izdržimo pritisak u ovoj borbi
Marko Gajić - Copyright FK Čukarički

Propast Partizana, odakle timovi sa dna tabele ove sezone redovno odnose bodove, otvorio je mogućnost i drugim klubovima da se bore za drugo mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona.

Pre svega TSC-u, koji je u najboljoj poziciji, ali i Čukaričkom. Tim iz Bačke Topole ima dva boda manje i meč manje, a "Brđani" četiri manje i meč manje.

Čuka u nedelju dočekuje Voždovac, ali stanje na tabeli nije tema, odnosno, tema je samo sledeći meč i borba sa pritiskom.

- Kad se borite za plasman u vrhu tabele, pritisak je normalna stvar. U trci za mesta koja vode u Evropu morate da pobeđujete u serijama, a to u Super ligi nije lako. Voždovac će biti daleko rasterećeniji, igraće u plej-ofu. I neće nam biti lako u nedelju uveče – rekao je Marko Gajić, iskusni štoper Brđana.

On je nekoliko sezona bio član Voždovca, u kojem je nosio i kapitensku traku. Ipak, neće mu ovo biti prvi put da igra protiv bivšeg tima.

- Igrao sam već jednom protiv Voždovca, dok sam bio član kragujevačkog Radničkog. I zaista je osećaj bio čudan. Dugo sam vremena proveo u Voždovcu, stekao sam afirmaciju u tom klubu, za koji me vežu posebne emocije. Poznajem i dosta igrača, iako se ekipa prilično promenila iz vremena od kako sam bio tamo. Kao i Čukarički, i Voždovac je klub za primer. Imaju odlične uslove za rad, ljudi u klubu zaslužuju sve pohvale. Bio sam i kapiten Voždovca, zaista imam veliki respekt prema tom timu.

Gajić je pohvalio ekipu Voždovca, za koju smatra da je zasluženo u gornjoj polovini tabele.

- Voždovac ima izuzetno kvalitetan tim, pretežno sa mladim igračima. Imaju sistem koji odlično funkcioniše već pet-šest godina. Uvek je okosnica tima tu, dopunjena novim kvalitetnim igračima. Nije čudo što Voždovac ima toliko bodova, sasvim zasluženo su na mestu koje vodi u plej-of, što po svim parametrima ovom klubu i pripada.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike