Zvezda se pohvalila: Državi ne dugujemo više ništa!

22.03.2023

13:00

0

Autor: A. S.

"Hvala našoj državi što je imala razumevanja za naša kašnjenja"

Zvezda se pohvalila: Državi ne dugujemo više ništa!
Zvezdan Terzić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić oglasio se danas.

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

Sa ponosom možemo da obavestimo javnost da je Fudbalski klub Crvena zvezda izmirio sve dospele finansijske obaveze prema svojoj državi.

Krajem decembra 2022. godine uplatili smo pet miliona evra poreskih obaveza, a danas još osam miliona evra. Dakle, ukupno je u ovoj sezoni u budžet Republike Srbije uplaćeno 13 miliona evra ili  1,5 milijardi dinara. Sve ove obaveze smo isplatili iz svojih redovnih prihoda koje smo ostvarili kroz UEFA bonuse zbog uspeha u evropskim takmičenjima.

Podsetimo, jedan deo duga je poticao još iz vremena predhodnih rukovodstava, a drugi deo zbog poremećaja tržista usled pandemije koronavirusa.

Hvala našoj drzavi što je imala razumevanja za naša kašnjenja u plaćanju poreskih obaveza u prethodnom periodu i omogućila nam da kroz zakonski reprogram odložimo plaćanja naših obaveza. Svesni smo da je plaćanje poreza svojoj državi najveći dokaz patriotizma i zato smo ponosni što kao odgovorni ljudi i na ovaj način izvršavamo svoje obaveze - navodi se u saopštenju Terzića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike