Srpski fudbal dobio sjajne vesti! Superliga će i za dve sezone imati potencijalno dva predstavnika u Ligi šampiona!

16.03.2023

21:56

0

Autor: A. Š.

Srbija je, uz malu pomoć prijatelja, uspela da sačuva 11. mesto na UEFA rang listi

Srpski fudbal dobio sjajne vesti! Superliga će i za dve sezone imati potencijalno dva predstavnika u Ligi šampiona!
Rikardo Gomeš između Aleksandra Dragovića i Milana Rodića - Copyright MN Press

Srpski fudbal u četvrtak uveče dobio je fantastične vesti! Srbija je, uz malu pomoć prijatelja, uspela da zadrži 11. mesto na UEFA rang listi, što znači da će i za dve sezone Superliga imati potencijalno dva učesnika u Ligi šampiona.

Strepeli su, pre svih Partizana i Crvena zvezda koji se godinama unazad bore za šampionski tron, do večeras, kada su Italijani (Fiorentina), Španci (Sevilja) i Belgijanci (Gent) izbacili tri trurska predstavnika iz evropskih takmičenja i tako sprečili najbližeg pratioca Srbije da je preskoči na UEFA rang listi.

Turci su nokaut fazu Lige Evrope i Lige konferencije ušli sa tri predstavnika i imali su odličnu priliku da preskoče Srbiju. Na našu sreću, Gent je u sredu izbacio Bašakšehir u osmini finala Lige konferencije, dok su večeras svoju evropsku odiseju završili Fenerbahče i Sivaspor.

Istanbulski velikan, doduše, ostvario je pirovu pobedu protiv Sevilje, ali ona nije bila dovoljna da izgubimo 11. mesto, pa je posle ubedljivog trijumfa "viole" u Sivasu (4:1) Turska ostala ispod nas sa 0.275 bodova.

Istini za volju, postoji još teoretska šansa da Srbija izgubi 11. mesto, ali ona je u pravom smislu te reču u domenu teorije. Naime, Bazel je večeras posle produžetaka i penala izbacio Slovan u osmini finala Lige konferencija, pa nam sada još preti samo Švajcarska. Ipak, da bi nas i prestigli, potrebno je da se Bazel plasira u finale trećeg po jačini UEFA takmičenja, uz još jedan uslov - da na tom putu ostvari sve pobede.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike