Titula za Zvezdu i Partizan nikada neće biti važnija! Iz UEFA stiže glas – prvak Srbije direktno u Ligi šampiona sledeće sezone?

29.03.2022

15:15

0

Autor: 24sedam

Biće paklena završnica Superlige

Titula za Zvezdu i Partizan nikada neće biti važnija! Iz UEFA stiže glas – prvak Srbije direktno u Ligi šampiona sledeće sezone?
20210919npJojic4 - Copyright MN Press

Najveći srpski klubovi Partizan i Crvena zvezda posle dugo godina vode potpuno izjednačenu i neizvesnu borbu za šampionski tron, a ona će tek sada biti važnija u isto vreme i paklenija. Jer, iz UEFA stiže glas – Srbija bi već od naredne sezone mogla da dobije direktno mesto u Ligi šampiona.

Zbog celokupne situacije sa ruskim klubovima, u Nionu su, potpuno razumljivo, već sad počeli da razmišljaju o predstojećoj sezoni. Ukoliko suspenzija Rusa potraje, a nema indicija da će se nešto u skorije vreme promeniti, u elitnom takmičenju ostaje upražnjeno mesto izostankom tamnošnjeg šampiona, zbog čega čelnici Evropske kuće fudbala razmatraju da tu poziciju dodele zemlji koja je na UEFA listi koeficijenata prva ispod Rusije, a to je Srbija.

Podsetimo, šampion Srbije će sigurno igrati elitno takmičenje u sezoni 2023/24 pošto su beogradski večiti rivali sjajnim rezultatima u evro takmičenjima ove sezone Srbiju na listi nacionalnih koeficijenata doveli na 11. poziciju.

Ipak, prema saznanjima do kojih je došao britanski "Tajms", jedan od večitih rivala u elitnom društvu kontinentalnih klubova mogao bi da se nađe ranije nego što je to bilo ko očekivao.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike