Večiti, morate do direktnog mesta u Ligi šampiona! Ovo što UEFA sprema ne sme da se propusti!

22.01.2022

19:42

0

Autor: 24sedam

Evropska kuća fudbala će biti bogatija nego ikad

Večiti, morate do direktnog mesta u Ligi šampiona! Ovo što UEFA sprema ne sme da se propusti!
20210919npNatho3 - Copyright MN Press

Iz Niona stižu glasine koje dodatno daju na težini borbi Crvene zvezde i Partizana da obezbede srpskom fudbalu direktno mesto u Ligi šampiona. Jer, kako trenutno stvari stoje, od 2024. godine UEFA će biti bogatija nego ikad, a najviše benefita od toga imaće najbolji klubovi na Starom kontinentu – učesnici Lige šampiona.

„Tajms“ je doneo informaciju da Evropska kuća fudbala planira prihod od pet milijardi evra od reklama i televizijskih prava za novi format elitnog takmičenja koje startuje od 2024. godine.

Nema dileme da je ovaj potez direktan odgovor na pokušaj najvećih i najbogatijih evropskih klubova da naprave svoju Superligu. UEFA, na čelu sa Aleksandrom Čeferinom, zasad se dobro nosi sa pritiskom i uspešno odbija napade klubova okupljenih oko madridskog Reala, Barselone i Juventusa, a izvesno je da će s većim finansijskim kolačem dodatno smanjiti nezadovoljstvo najbučnijih.

Ostrvski list otkriva da su u Nion stigle četiri ponude medijskih kuća za komercijalizaciju prava, a sve su izdašnije od 3.6 milijardi evra koliko je prihodovano ove godine.

Podsetimo, od sezone 2024/25, Ligu šampiona će, umesto dosadašnja 32, igrati 36 timova. Takođe, uvodna faza takmičenja sa osam grupa po četiri ekipe odlazi u istoriju, već će se igrati u ligaškom sistemu u kojem će svaki tim odigrati 10 utakmica protiv različitih ekipa (pet kod kuće i pet na strani).

Prolaz u nokaut fazu elitnog takmičenja izboriće osam timova koji osvoje najveći broj bodova, a ekipe koji budu plasirane od 9. do 24. mesta će u dvomeču baraža odlučivati o tome ko ide u osminu finala, a ko se priključuje 12 najslabije plasiranih klubova i završava takmičenje.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike