Srbijo, počni da slaviš! Dva mesta u Ligi šampiona više nisu san!

17.02.2022

22:51

0

Autor: 24sedam

San postaje java

Srbijo, počni da slaviš! Dva mesta u Ligi šampiona više nisu san!
20210919npJojic4 - Copyright MN Press

Ogromno čudo treba da se dogodi, pa da Srbija ostane bez ostvarenja decenijskog sna. Posle pobede Partizan u Pragu (1:0), u prvom meču baraža osmine finala Lige konferencija, srpski fudbal samo još tanka nit teorije deli od dva mesta u Ligi šampiona. I još važnije – šampiona koji će imati direktan plasman u elitno takmičenje.

Srbija je jesenji deo sezone završila na 11. mestu UEFA rang liste nacionalnih koeficijenata, a posle velikog slavlja „valjka“ u duelu sa Spartom ta pozicija je dodatno učvršćena ispred Ukrajine i Belgije, koje u ovoj rundi takmičenja i nemaju predstavnike.

Što je najvažnije, ukrajinskih klubova ovog proleća neće biti na međunarodnoj sceni,  Belgijanci su ostali samo sa Gentom, dok Crvena zvezda tek čeka svog rivala u osmini finala Lige Evrope, što znači da samo prvorazredna senzacija može da odvoji srpski fudbal od najvećeg uspeha u modernoj istoriji.

Srbija, s druge strane, teško može ove sezone da napreduje dovoljno da bi ugrozila Rusiju na 10. mestu, ali to i nije previše važno jer će i 11. pozicija biti pravi bingo, s obzirom da od sezone 2023/24. donosi jedno direktno mesto u Ligi šampiona i jedno u kvalifikacijama za elitno takmičenje.

Takođe, osvajač Kupa ili trećeplsirani tim prvenstva igraće direktno u plej-ofu Lige Evrope, što donosi garantovano učešće u Ligi konferencija, u čije će kvalifikacije četvrtoplasirani i petoplasirani tim Superlige.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike