Mančester krenuo po Belingema! Đavoli vode trku – ono što Junajted nudi Englezu ne može niko drugi da garantuje!

16.03.2023

18:04

0

Autor: A. Š.

Mladi as Borusije iz Dortmunda biće zvezda letnjeg prelaznog roka, pitanje je samo čija ponuda će ga oboriti s nogu. Možda je to baš ova…

Mančester krenuo po Belingema! Đavoli vode trku – ono što Junajted nudi Englezu ne može niko drugi da garantuje!
Džud Belingem - Copyright Profimedia

Dileme više nema, engleski vunderkind Džud Belingem biće najveća zvezda predstojećeg letnjeg prelaznog roka. Čelnici Borusije iz Dortmunda već su se pomirili da će ostati bez sjajnog veziste i kakvu takvu utehu vide u tome da će na njegovoj prodaji zaraditi preko 100 miliona evra.

Pošto se početna pozicija već zna, polako je počelo da se kristališe i ko bi to mogao da se upusti u trku za Belingemov potpis. U red su stali madridski Real i Liverpul, a ostrvski mediji u četvrtak bruje da se u priču uključuje Mančester junajted sa stavkom u ponudi koju u ovom trenutku mladom asu teško mogu da garantuju Madriđani i Redsi.

Na „Teatru snova“ su i te kako svesni da će, ukoliko žele Belingema u crvenom dresu, morati da obore rekord u plaćanju obeštećenja za jednog britanskog fudbalera (trenutno ga drži Griliš, kojeg je Siti Aston vili platio 117.5 miliona evra), a možda i da postave novi kada je u pitanju najskuplji igrač Premijer lige, koji od zimus drže Čelsi i Enco Fernandez (121 milion evra).

Takođe, menadžer Đavola Erik Ten Hag i te kako zna da u ovom trenutku ne može da se takmici sa Realom i Liverpulom kada su u pitanju tamičarski ciljevi. Svakako, to bi vrlo lako moglo da se promeni s promenom vlasničke strukture u klubu, ali veliko je pitanje mogu li na „Old Trafordu“ sebi da priušte toliko vremena za čekanje, s obzirom da su Kraljevi emisari već bili u Dortmundu kako bi mladog Engleza ubedili da je upravo „Santijago Bernabeu“ najbolja stanica za nastavak njegove karijere.

Zbog toga se holandski stručnjak na klupi Junajteda dosetio čime bi mogao da dobije prednost u odnosu na konkurente. Englezi pišu da Ten Hag Belingema vidi kao „generacijskog talenta“ sposobnog da u jednom trenutku preuzme kapitensku traku posrnulog velikana iz Mančestera.

S obzirom da je Belingem Englez i te kako je svestan veličina koje su imale tu čast da nose traku oko rukava Mančesterovog dresa i nema ni najmanje dileme da bi svrstavanje uz takva imena moglo da mu bude veoma, veoma primaljivo. Ipak, Ten Hag će sasvim sigurno mladom asu morati da pruži i određene garancije što se tiče klupskih ambicija u narednom periodu, u suprotnom teško da će moći da izađe na kraj kao pobednik iz trke sa Realom i/ili Liverpulom.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike