Real počeo operaciju najskuplji fudbaler u istoriji kluba! Kralj odvojio milione i poslao emisare na noge Belingemu!

13.03.2023

20:13

0

Autor: A. Š.

Engleski vezista primarna meta Madriđana u letnjem prelaznom roku

Real počeo operaciju najskuplji fudbaler u istoriji kluba! Kralj odvojio milione i poslao emisare na noge Belingemu!
Džud Belingem - Copyright Profimedia

Madridskom Realu je prošlog leta izmakla bomba letnjeg prelaznog roka. Francuski superstar Kilijan Mbape se odlučio na ostanak u PSŽ-u, propustivši tako priliku da bude stub „Galaktikosa 2“ u režiji Florentina Pereza.

Ta neuspela misija, ipak, nije poljuljala samopouzdanje jednog od najuspešnijih fudbalskih funkcionera svih vremena. Prvi čovek Madriđana već se okrenuo novim izazovima, pa će ovog leta pokušati da ispiše nove stranice prebogate klupske istorije Kraljevskog kluba, kada su u pitanju najskuplji transferi velikana sa „Bernabeua“.

Engleski vunderkind Džud Belingem primarna je meta Reala tokom predstojeće fudbalske pijace. Mnogo toga je prethodnih nedelja i meseci već ispisano na temu prelaska reprezentativca Gordog albiona u Madrid, a tamnošnji „As“ sada donosi informaciju da su čelnici evropskog i španskog prvaka načinili prve konkretne korake ka realizaciji tog posla.

Naime, Kralj je poslao svoje izaslanike na noge Belingemu, kako bi u direktnoj komunikaciji mladog vezistu upoznali sa svim pogodnostima koje bi dobio prelaskom u Real, te ga ubedili da je upravo taj potez idealna opcija za nastavak njegove karijere.

Takođe, piše madridski list, ta poseta ima za cilj i da „zlatnoj koki“ Borusije iz Dortmunda odmah razjasni svaku eventualnu sumnju koju bi mogao da ima u vezi prelaska u Kraljevski klub, čiji su čelnici svesni da će za angažovanje Belingema morati duboko da zavuku ruku u džep, s obzirom da je, navodno, samom fudbaleru Liverpul u ovom trenutku znatno primamljivija opcija.

Prema saznanjima „As-a“, Real je spreman da Engleza učini najskuplje plaćenim igračem u svojoj istoriji. Ta titula trenutno pripada Edenu Azaru, kojeg je Kralj Čelsiju platio 115 miliona evra. Eventualni transfer Belingema sigurno bi premašio tu sumu, a spekuliše se da bi Madriđani za slobodu mladog Engleza Borusiji platili 100 miliona u cugu, plus dodatnih 40 kroz ostvarivanje određenih bonusa.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike