Oglasio se stari provokator: Ostaviti Džaku i Šaćirija kući, ako pođu u Novi Sad biće maltretirani!

23.02.2023

14:23

0

Autor: D. P.

Andreas Beni, urednik Blika, ističe da će u Srbiji njihova reprezentacija doživeti neprijatnosti ako povedu trojicu Albanaca Džaku, Šaćirija i Jašarija

Oglasio se stari provokator: Ostaviti Džaku i Šaćirija kući, ako pođu u Novi Sad biće maltretirani!
Granit Džaka provocira Vanju Milinković-Savića - Copyright Tanjug/AP Photo/Ricardo Mazalan

Švajcarski Blik nastavlja u istom maniru da piše kao u Kataru posle meča sa Srbijom, iako im "orlovi" nisu fudbalski rivali u predstojećim kvalifikacijama.

Urednik ovog tabloida Andreasa Beni u svojoj emisiji prokomentarisao je odluku UEFA da Belorusija kao neutralni teren dobije Novi Sad za svoje kvalifikacione mečeve u ciklusu za odlazak na Euro 2024, a kada mu se Srbija ukaže na horizontu u bilo kakvom obliku, tu ne fali mašta.

Beni ukazuje na to da bi iz bezbednosnih razloga FS Švajcarske trebalo da ostavi kući trojicu njihovih Albanaca Šaćirija, Džaku i Jašarija, jer će prema njegovim pretpostavkama provokacije srpskih vlasti početi još na aerodromu. Takođe, Beni napominje da nisu isključene akcije srpskih navijača, koje bi pirotehnikom ispred hotela u sitne sate razbile san igračima Švajcarske:

- Vrlo dobro bih razmislio u kojoj postavi zaista treba da se ide u Srbiju. Morate dvaput da razmislite pre nego što odlučite da ostavite Džaku, Šaćirija ili Jašarija kod kuće. Morate da pobedite Belorusiju bez njih i morate da se kvalifikujete u toj grupi. Ili da li želite da ove igrače izložite relativno nepotrebnom riziku. S druge strane, moram reći da su još četiri nedelje do meča i da će možda UEFA pronaći neko drugo rešenje - rekao je Beni.

U grupi I nalaze se: Belorusija, Švajcarska, Andora, Izrael, tzv. Kosovo i Rumunija.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike