Novi Sad nije poklon za Džaku i Šaćirija! Švajcarska stiže na Karađorđe, oni traže otkazivanje meča

23.12.2022

11:11

0

Ovakva odluka se nikome nije dopala

Novi Sad nije poklon za Džaku i Šaćirija! Švajcarska stiže na Karađorđe, oni traže otkazivanje meča
Granit Džaka - Copyright Profimedia

Evropska kuća fudbala (UEFA) je meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Švajcarske i Belorusije zakazala u Novom Sadu, krajem marta meseca. Kako Belorusiji nije dozvoljeno da igra na svom terenu zbog podrške Rusiji u neredima koji su na snazi u tom delu sveta, rešeno je da Srbija bude njihova druga kuća.

Taj duel igraće se na stadionu Vojvodine, 25. mart od 18 sati, a pitanje je da li će Belorusi i ostale mečeve igrati u Srbiji, s obzirom na to da su u grupi i sa ekipom tzv. Kosova.

Reakcije javnosti su različite. Prašina se podigla zbog potencijalnog dolaska Đerdana Šaćirija i Granita Džake, sa kojima su srpski fudbaleri imali dosta neprijatnosti u duelima na Mundijalu.

I dok hrvatski mediji traže otkazivanje utakmice u Novom Sadu i ističu da je odluka "van svake pameti", ni Švajcarci nisu oduševljeni izborom terena.

- Za Švajcarsku, a posebno za Granita Džaku i Đerdana Šaćirija, lokacija nije baš poklon, s ozbirom na tenzije između Kosova i Srbije i događaje koji su se desili na utakmici sa Srbijom na poslednjim svetskim prvenstvima - preneo je švajcarski "RTS".

Pored Švajcarske i Belorusije, u ovoj grupi su Izrael, Rumunija, Andora i tzv. Kosovo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike