Džaka i Šaćiri dolaze u Novi Sad! Provokatori bi da igraju fudbal, Srbija dobar domaćin

22.12.2022

09:07

1

Pitanje je da li će se svi mečevi grupne faze igrati u Srbiji

Džaka i Šaćiri dolaze u Novi Sad! Provokatori bi da igraju fudbal, Srbija dobar domaćin
Šaćiri i Džaka - Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Fudbalska reprezentacija Belorusije biće domaćin u kvalifikacionim mečevima za Evropsko prvenstvo u Novom Sadu, pa će tako u srpsku Atinu, biti ugošćeni i Švajcarci!

Taj meč na programu je 25. marta, a već sada izaziva dovoljno interesovanja, s obzirom na istoriju duela Srbije i Švajcarske i provokacije koje su upućivali igrači rođeni na Balkanu, a nastupaju za nacionalni sastav Švajcarske.

To je odluka Evropske kuće fudbala (UEFA), jer Belorusija, koje se nalazi pod sankcijama, ne može igrati na svom terenu.

Ali, odluka da domaćin bude Srbija je krajnje iznenađujuća, kako zbog duela sa Švajcarskom sa prethodnih Mundijala, ali i zbog sastava grupe.

Dueli Švajcarske i Srbije

Obeležili su ih incidenti i provokacije u provokacije u kojima su prednjačili Granit Džaka i Đerdan Šaćiri, reprezentativci Švajcarske poreklom sa Kosova.

Naime, u grupi sa Švajcarskom i Belorusijom, su i Andora, Rumunija, Izrael, ali i tzv Kosovo. Da li će Srbija biti domaćin Belorusima u svim duelima, pitanje je koje se nameće iz mnogih razloga koji se ne tiču sporta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike