Protiv Zvezde prošli put je bilo mnogo loše! Kapiten Čuke sada priželjkuje drugačiji scenario

17.02.2023

16:06

0

Autor: D. N.

U prethodna dva meča Brđani upisali dve pobede uz šest datih golova

Protiv Zvezde prošli put je bilo mnogo loše! Kapiten Čuke sada priželjkuje drugačiji scenario
Gelor Kanga i Marko Docić - Copyright MN Press

Mali beogradski derbi je na programu sutra, kada će Crvenoj zvezdi gostovati Čukarički koji je odlično otvorio polusezonu. Ekipa Dušana Kerkeza je pobedila Spartak i Radnički 1923, a u oba meča dala je po tri gola. Ipak, okršaj sa braniocem titule je mnogo ozbiljniji zadatak.

Jedan od aduta Brđana biće i oporavljeni kapiten Marko Docić.

- U prvom meču protiv Crvene zvezde na Banovom brdu izgubili smo sa 2:0, bez ozbiljnije šanse. Bio je to možda i jedan od naših lošijih mečeva u sezoni. Moja želja je da u subotnji meč protiv šampiona uđemo drugačije. Zvezda je, po mom mišljenju, ubedljivo najbolji tim u Super ligi, ali smo ih i previše respektovali u prvom meču - kazao je za klupski sajt Docić, koji se potom prisetio meča protiv Partizana u gostima.

- Izgubili smo taj meč sa 3:2, čini mi se potpuno nezasluženo. Imali smo dve stopostotne šanse da mi povedemo u završnici, ali ih nismo iskoristili. Opet, izuzetno sam bio zadovoljan tom utakmicom, osim naravno krajnjim rezultatom. Treba i protiv Zvezde da budemo rasterećeni, ali i hrabri, sa dobrom energijom, sa željom da se nadigravamo sa njima. Što da ne, i da napravimo dobar rezultat.

Čukarički je u prethodnom kolu načinio retko viđen preokret, protiv Radničkog 1923 slavio je golovima u 90. i 90+6. minutu.

- Bilo je baš mnogo preokreta od kako sam u Čukaričkom. Sigurno da to nije slučajno, uvek smo bili ekipa sa karakterom, tako je i sada. Ovo su možda i najlepđe pobede, uvek mnogo znače ekipi na polju samopouzdanja, uz naravno osvojene bodove koji su veoma bitni. U prvom delu sezone nije bilo nekih situacija za preokret, sada se jednostavno tako namestilo, vratilo nam se za neke utakmice iz jesenjeg dela sezone.

Istakao je Docić da će Super liga biti izuzetno zanimljiva, po njegovom mišljenju do poslednjeg kola plej-ofa, u borb za raspodelu pozicija koje vode u Evropu.

- Pored Crvene zvezde i Partizana, izdvojilo se još tri-četiri kluba, koji su najveći konkurenti za preostala mesta koja vode u Evropu. Naravno, zavisiće mnogo i od takmičenja u Kupu Srbije. Svaka utakmica, svaki bod će biti od velikog značaja. Ova sezona je mnogo jača od prethodnih, dosta igrača se vratilo iz inostranstva, nivo fudbala se podigao.

Upravo zbog toga što ćemo imati pet predstavnika u međunarodnim takmičenjima, dva najbolja u Ligi šampiona, treći će imati obezbeđen nastup najmanje u grupnoj fazi Lige konferencije... Veliki je ulog, ali to smo znali i na početku prvenstva, sve to nam je konstantno u podsvesti - zaključio je Docić o meču koji će biti odigran sutra od 15 časova, uz prenos na TV Arena sport.

 

Superliga, 22. kolo

Petak:

Mladost - Vojvodina 16.00

Kolubara - Voždovac 18.00

Subota:

Radnički Niš - Radnik 13.00

Crvena zvezda - Čukarički 15.00

Napredak - Novi Pazar 17.00

Nedelja:

Radnički 1923 - Javor 13.00

Mladost - TSC 15.00

Spartak - Partizan 17.00

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike