Fudbalski zemljotres u Mančesteru! Junajted nadomak novih vlasnika, Ten Hag dobija budžet da stvori najbolji klub na svetu!

07.02.2023

22:46

0

Autor: A. Š.

Dejli mejl plasirao ekskluzivu – investitori iz Katara uvereni da imaju ponudu koja se ne odbija

Fudbalski zemljotres u Mančesteru! Junajted nadomak novih vlasnika, Ten Hag dobija budžet da stvori najbolji klub na svetu!
Copyright Profimedia

Pretponoćna fudbalska bomba uzdrmala je Mančester! Samo dan pošto je Siti optužen za velike finansijske malverzacije, „Dejli mejl“ je doneo veliku ekskluzivu – Junajted ide u ruke katarskih šeika!

Britanski list navodi da investitori planiraju neverovatan finansijski priliv u kasu „crvenih đavola“ kao i da menadžeru Eriku Ten Hagu žele da omoguće uslove da stvori najveći klub na svetu.

„Dejli mejl“ navodi da je grupa privatnih i bogatih pojedinaca, podstaknuta nedavnim domaćinstvom Mundijala, pogled usmerila ka klubu za koji smatraju da je najveći na svetu i da će u narednim danima dati ponudu za koju su uvereni da će sve konkurente izbaciti iz igre.

Podsetimo, porodica Glejzer, koja je trenutno vlasnik „đavola“, za klub traži više od šest milijardi funti, a katarski šeici ni ne razmišljaju kupovini dela akcija već isključivo o kompletnom preuzimanju velikana sa „Old Traforda“.

- Postoje značajna sredstva na raspolaganju. Ovi ljudi su ozbiljni i žele da budu sigurni da je Junajted tamo gde treba da bude – rekao je izvor „Dejli mejla“ i dodao da to uključuje i davanje Ten Hagu mogućnost da se za potpise najvećih zvezda ravnopravno bori sa najbogatijim klubovima na svetu.

- Oni žele da ojačaju tim tako da se vrati na vrh. Prepoznaju da je Mančester junajted najveći fudbalski klub na svetu i kod njih postoji čvrsta odlučnost da kupe klub i dovedu ga tamo gde treba da bude.

Naravno, za mnogo toga se u ovoj priči pita i Premijer liga, koja daje poslednju reč kada je u pitanju kupoprodaja klubova iz njenog takmičenja, ali se pretpostavlja da ne bi trebalo da bude velikih problema s obzirom na vlasničke strukture šeika iz Abu Dabija u Mančester sitiju, te prebogatih Saudijaca u Njukaslu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike