Navijači Mančestera dobili najbolje moguće vesti: Najbogatiji Britanac hoće da kupi klub!

18.01.2023

12:24

0

Autor: P.K.

"Đavo" je od malena, "težak" je milijarde, a sada želi da kupi klub koji voli od rođenja

Navijači Mančestera dobili najbolje moguće vesti: Najbogatiji Britanac hoće da kupi klub!
Copyright Profimedia

Dobre ili loše, neka procene sami, ali navijači Mančester junajteda dobili su vesti: Najbogatiji čovek Velike Britanije Džim Retklif izrazio je želju da kupi klub, i to zvanično! Klubu ide sve bolje, a ovo mogu im budu još bolje vesti.

Omražena porodica Glejzer oglasila je još u novembru da prodaje Junajted, ali niko još nije izjavio interesovanje. Sve do sad.

Kako prenosi ugledni Tajms, Retklif je potvrdio da će probati da kupi jedan od dva najveća kluba u Engleskoj. Isti izvor navodi da se očekuju ponude iz SAD, sa Bliskog istoka i iz Indije.

- Zvanično smo ušli u proces – potvrdio je portparol za taj list.

Očekuje se da će zvanične ponude početi da stižu u februaru, a da će Mančester junajted dobiti novog vlasnika do kraja ove sezone.

Naravno, navijači "đavola" će moći da se raduju tek ako se Retklif dogovori sa Glejzerima oko cene. Američka porodica navodno traži pet milijardi funti.

Retklifovo bogatstvo se procenjuje na oko 15 milijardi funti.

On je još letos izrazio želju da kupi Junajted. Tada je njegov portparol govorio:

- Ako je klub na prodaju, Džim je definitivno potencijalni kupac. Kad bi tako nešto bilo moguće, bili bismo zainteresovani, sa dugoročnim planom vlasništva. Nije ovde u pitanju novac, Džim gleda šta može da se uradi ovde. Znajući koliko je klub važan gradu, on oseća da je vreme za reset.

Retklif ceo život navija za Junajted, on je petrohemijski tajkun.

On predvodi hemijskog giganta Ineos, koji je vlasnik Nice u Francuskoj, Lozane u Švajcarskoj, kao i trećine tima Mercedes u Formuli 1.

Retklif je u maju probao da kupi Čelsi, ali je njegova ponuda od 4,25 milijardi funti odbijena.

Bes i frustracija navijača Junajteda povećava se iz godine u godinu, pošto klub nikako da se vrati na staze stare slave. Poslednja titula osvojena je pre 10 godina, a tim nikako da dovede neko veliko pojačanje koje će da se isplati, niti može da napravi iskorak na terenu.

U devet godina od kako je otišao ser Aleks Ferguson, osvojena su samo tri trofeja, iako je na pojačanja potrošio više od milijardu funti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike