Despotović zbog Ibrahimovića hteo da napusti fudbal: Depresija pritisla Srbina, nije mu bilo do života!

07.02.2023

10:47

0

Autor: D. P.

Ruski trener otkrio da mu je najteže bilo u karijeri da podigne moral srpskom napadu nakon kraha transfera u SAD

Despotović zbog Ibrahimovića hteo da napusti fudbal: Depresija pritisla Srbina, nije mu bilo do života!
Đorđe Despotović i Zlatan Ibrahimović - Copyright Instagram printscreen

Trener CSKA Vladimir Fedotov otkrio je da je najteži slučaj u njegovoj karijeri bio Srbin Đorđe Despotović sa kojim je radio u Orenburgu.

Fedotov ističe da je bivši centarfor Crvene zvezde i subotičkog Spartaka došao pod njegovu komandu neposredno pošto mu je propao jedan transfer u Los Anđeles Galaksi i da je tada imao mnogo problema kako bi ga vratio u život.

- Najteži slučaj kada sam morao da tražim način da pomognem fudbaleru? Mislim da je to bio slučaj Đorđa Despotovića. Svojeglav! U Orenburg je došao nespreman, uvređen. Želeo je u Los Anđeles Galaksi, a umesto njega su uzeli drugog - priča današnji trener "armejaca":

- "Despot" se toliko razočarao u fudbal i život da je umalo okačio kopačke o klin. Trebalo je vremena, morao sam da izdržim pritisak na tribinama. Nije pogađao gol i iz povoljnih pozicija. Prošli smo to zajedno, psihički radili. Čim smo to prebrodili i izvukli sve, "Despot" je postigao dva važna gola, a teret je pao sa leđa - rekao je Fedotov.

Kormilar CSKA propustio je da kaže kako je za sve kriv bio Zlatan Ibrahimović. Slavni Šveđanin je ušao u priču sa LA Galaksijem baš kada je Despotović sve završio sa Amerikancima.

- Sve sam bio dogovorio sa Galaksijem. Potpisao sam ugovor i rekli su mi da sam njihov igrač, ali onda dok sam čekao na američku vizu, Ibrahimović je iznenada raskinuo sa Mančester junajtedom i situacija se odjednom promenila. Izabrali su njega i iskoristili to što još nisu potpisali dogovor o transferu sa Astanom - izjavio je 2018. godine Despotović i dodao još sledeće:

- Opet sam ovde, pa ćemo videti šta će biti. Trenutno razmatram sa advokatima ima li osnova da tužim Galaksi. Trebalo bi da ima - rekao je Despotović.

Ove zime Despotović je imao priliku da se sretne sa Ibrahimovićem u Dubajiu. Tada je nastala zajednička fotografija!

Despotović je trenutno na platnom spisku Arsenala iz Tule.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike