Srpski fudbaler prošao kroz pakao u Izraelu! Predsednik kluba ga išamarao, posle toga je „pukao“ i sve ispričao!

24.01.2023

18:47

0

Lazar Jovanović preživeo nestvarnu torturu od prvog čoveka Makabi Bnei Rejne

Srpski fudbaler prošao kroz pakao u Izraelu! Predsednik kluba ga išamarao, posle toga je „pukao“ i sve ispričao!
Aleksandar Katai i Lazar Jovanović - Copyright MN Press

Nezapamćenu torturu prošao je srpski fudbaler Lazar Jovanović u Izraelu. Nekadašnji član niškog Radničkog prošlog leta je stigao u izraelski klub, čiji je predsednik na sve načine prethodnih meseci pokušavao da ga natera na odlazak.

Kako nije uspeo da ga slomije psihičkim mrcvarenjem, na kraju je posegnuo za fizičkim napadom, posle kojeg je Jovanović „pukao“ u sve ispričao, najpre izraelskim medijima, a potom i portalu „Mozzart sport“, kojem je otkrio da je za njega sve krenulo nizbrdo kada je, posle tri kola, otkaz dobio trener koji ga je doveo u Makabi.

- Dolazi na njegovo mesto novi stručnjak, koji mi u početku daje šansu, ali mi je minutaža sve manja i manja. Na kraju na jednom meču me ubacuje u igru u 91. minutu i sutradan kreće agonija. Trener i predsednik dolaze posle te utakmice i govore mi kako sam fizički nespreman i kako ne računaju više na mene. U redu, njihovo pravo, ne pravim problem. Odlučuju onda da više ne mogu ni da treniram sa ekipom, nego sa omladincima. I to sam progutao – ispričao je Jovanović za beogradski portal.

Jasno je da je predsednik Makabija imao ideju da srpskog fudbalera primora na rastanak kako mu ne bi isplatio ono što je prethodno ugovorom dogovoreno.

- Dobio sam samo dve plate otkako sam došao. I moj menadžer im je predlagao da mi isplate ono što sam zaradio plus još jednu, pa da raskinemo ugovor, ali predsednik kluba nije hteo ni da čuje. Sve vreme mi je pretio, svašta poručivao, govorio da ne dolazim na treninge, na stadion, da ja nemam šta tu da tražim, pa čak i na kraju da će me izbaciti iz apartmana u kojem sam bio.

Otkrio je Jovanović da jedini on, od svih igrača Makabija, sredinom novembra nije dobio sedam slobodnih dana za odlazak kući, u posetu porodici.

- Samo je meni predsednik kluba poručio da ne mogu da idem. Da moram da ostanem da treniram. Besno mi poručuje da ću morati da idem da treniram u Haifi, na plaži, dva puta dnevno. A, to je sat vremena vožnje od mesta u kojem sam. Nisam imao kud, nisam želeo da kršim ugovor, da im dam nijedan povod da mogu jednostrano da ga raskinu. Išao sam u Haifu, trenirao na plaži ujutru, tu se i presvlačio, ma potpuni užas. Ostajao sam tu da čekam popodne da bih uradio i drugi trening, jer mi se nije isplatilo da se vraćam kući pa ponovo nazad.

A onda je sve kulminiralo…

- Došao sam na stadion, na trening, pozdravio se sa svim saigračima, jer sam zaista sa svima njima dobar. Kada sam izašao na parking, predsednik kluba mi je krenuo u susret i ponovo svašta dobacivao i rekao mi da uđem u automobil i da se gubim odatle. Kada sam rekao da neću, uhvatio me za vrat i krenuo da me gura u auto. Rekao sam mu da se skloni od mene i posle toga mi je udario takva dva šamara da nisam znao šta me je snašlo, sve mi se okrenulo. Ostao sam u potpunom šoku. Krenuo sam sa stadiona, a on me je sve vreme pratio kolima i sve vreme mi svašta dobacivao, da će mi poslati neka tri čoveka, da ću tek videti šta će da me snađe, da će tek sad da me j*be i tako redom.

Srećom, Jovanović je ostao pribran. Uspeo je sve da snimi s mobilnim telefonom, a pošto je spakovao stvari i iz apartmana se preselio na sigurno kod prijatelja, sve je prijavio policiji.

- Neću ostati posle svega, šanse nema! Moram samo da istaknem da mi je neverovatnu pomoć pružilo Udruženje profesionalnih fudbalera u Izraelu, bez njih mogu slobodno da kažem da bih bio „mrtav“, odnosno da ništa od ovog ne bih uspeo. Čak će mi angažovati i advokata. Stvarno, svaka im čast i mnogo im hvala – ispričao je Lazar Jovanović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Mozzart sport

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike