Srbija dobija tri nova stadiona, nije čudo što se Partizan i Zvezda bore za Top 8 Evrolige! Vučić: To može da finansira samo jaka država!

16.01.2023

21:58

0

Autor: 24sedam

Predsednik Srbije gostovao u Ćirilici

Srbija dobija tri nova stadiona, nije čudo što se Partizan i Zvezda bore za Top 8 Evrolige! Vučić: To može da finansira samo jaka država!
Copyright TV Happy printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u ponedeljak uveče u emisiji „Ćirilica“, gde se, između ostalog, dotakao i nekoliko tema vezanih za sportske prilike u zemlji.

Prvi čovek države najavio je da će u narednih nekoliko meseci Srbija dobiti tri nova fudbalska stadiona, u Zaječaru, Loznici i Leskovcu, dodavši da nije čudo to što se košarkaši Partizana i Crvene zvezde bore za mesto među najboljih osam klubova u Evropi.

- Mi smo sebe doveli u situaciju da toliko veliki novac izdvajamo za KK Crvena zvezda i KK Partizan, da smo došli u situaciju da tri ili četiri košarkaška tima u Evropi imaju tolike pare od države. Nije ni čudo što se bore za Top 8, od države dobijaju ogroman novac. To samo jaka država može da finansira. Pri čemu je Zvezda po pitanju plaćanja poreza vrlo korektna - rekao je Vučić, osvrnuvši se na loš rezultat fudbalske reprezentacije Srbije na Mundijalu u Kataru.

- Naši ljudi se lako naljute, a podršku slabu pružamo - kazao je predsednik, ponovivši da veruje u selektora Dragana Stojkovića i u plasman Orlova na Evropsko prvenstvo.

- Ulažemo u sve i rezultati će se videti. Verujem da ćemo imati uspeha u košarci. To je reprezentacija kojoj malo ko u Evropi može da se suprostavi - izjavio je Vučić i dodao kako napredujemo i u rukometu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike