Zemlja sa populacijom kao četvrt Istanbula, takve sportske kulture i nasleđa... Hvalospev turskog novinara o Srbiji

23.05.2022

10:01

0

Autor: 24sedam

Kako nas drugi doživljavaju...

Zemlja sa populacijom kao četvrt Istanbula, takve sportske kulture i nasleđa... Hvalospev turskog novinara o Srbiji
mvp2 - Copyright Printscreen/YouTube

Turski novinar Fatih Šabović, po prezimenu reklo bi se da korene vuče sa našeg prostora, napisao je kratki hvalospev o srpskom sportu, gledano kroz uspeh dvojice vanserijskih košarkaša Nikole Jokića i Vasilije Micića.

Šabović koji je decenijama pisao u dnevniku "Hurijet" istakao je u prvi plan sistem stvoren za vreme stare Jugoslavije iz kojeg kao sportskog inkubatora još izlaze pravi šampioni.

 

 

- Takva sportska kultura i nasleđe. Još uvek postoji sisret nasleđen od Jugoslavije, nasleđeni talenat i struktura koja dosledno stvara vrednost. Štaviše, dominira i Evropom i Amerikom. Zemlja sa populacijom jedne četvrtine Istanbula uvek stvara zvezde - napisao je Šabović.

Na njegovu objavu reagovalo je desetak pratilaca. Neki su dodali Miloša Teodosića kao još jedan dobar primer kako se u košarci prepliće sistemski rad i talenat dece sa ovih prostora, dok su drugi išli daleko do Dražena Petrovića. Zanimljivo je, u svakom slučaju videti kako ljudi sa strane doživljavaju srpski sport za koga će mnogi u Srbiji reći da je uglavnom plod slučajnosti.

Možda i nije sve tako slučajno...

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike