Marakana se oprostila od Bena! Nikada mu ništa nije bilo teško da uradi za svoju Zvezdu! (VIDEO)

16.01.2023

19:22

0

Autor: D. N.

Napadač sa Komora se oprostio od crveno-belih i kao rekorder

Marakana se oprostila od Bena! Nikada mu ništa nije bilo teško da uradi za svoju Zvezdu! (VIDEO)
El Fardu Ben - Copyright MN Press

El Fardu Ben je predstavljen kao novi fudbaler APOEL-a, u kojem će ponovo sarađivati sa trenerom Vladanom Milojevićem.

Od napadača sa Komora se oprostila i Zvezda, tekstom na klupskom sajtu.

- Van terena - miran, odmeren, nasmejan, profesionalan, a u igri - borben, beskompromisan, hladnokrvan, strastven. Od 12. januara 2018. godine pa sve do danas, u periodu od pet godina, nije bila jedna sitnica na koju se Ben požalio, niti mu je ikada išta bilo teško da uradi za svoju Crvenu zvezdu.

Konsenzus među ljudima u klubu je takav da je Ben jedan od najvećih profesionalaca koji su ikada zaigrali za Zvezdu, a utisak koji je ostavljao na terenu, definitvno potvrđuje tu činjenicu.

Već na debiju kada je zaigrao protiv CSKA u Beogradu, u okviru šesnaestine finala Lige Evrope, videlo se da je Zvezda dobila veliko pojačanje. Odlično je zadržavao loptu, ubacivao se iz drugog plana, taktički bivao perfektan, uz ubitačnu realizaciju kojom je umeo da kazni i najmanji pad koncentracije odbrane rivala. Iako je igrao po desnom boku, jednako koristan je bio i iza napadača, ali i kao najistureniji, međutim, gde god se nalazio na terenu, nekako je uvek bivao na pravom mestu u pravo vreme.

Najupečatljiviji momenat u Zvezdi bila su dva gola Salcburgu zahvaljujući kojima smo ušli u Ligu šampiona, čime se Ben zlatnim slovima upisao u istoriju našeg kluba.

Nastavio je da se upisuje, pa je u međuvremenu postao stranac sa najviše utakmica i golova u Zvezdi, ušao među 10 najboljih strelaca u istoriji kluba u takmičarskim utakmicama, našao se u samom vrhu kluba kada je reč broj nastupa i datih golova u evropskim takmičenjima.

I ne samo to, on je najefikasniji stranac koji je ikada zaigrao u srpskom fudbalu. Pogađao je i u večitim derbijima, nalazio je put do mreže velikana kakvi su Milan, Napoli, Rendžers, bio nerešiva enigma za apsolutno sve klubove u Superligi. O tome koliko mu je bilo lepo u Zvezdi, govori činjenica da je uzeo i srpski pasoš.

El Fardu Ben je za pet godina u Crvenoj zvezdi odigrao 229 utakmica i postigao 93 gola. U Apoelu ga dočekuje Vladan Milojević, tandem predodređen za uspeh - navedeno je na sajtu crveno-belih, a napravljen je i kraći intervju povodom rastanka.

Pogledajte.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike