Mančester je crveni grad! Đavoli dobili Građane, o prvom golu će se dugo, dugo pričati! (VIDEO)

14.01.2023

14:35

0

Autor: G. F.

Sporna situacija obeležila veliki gradski derbi u Premijer ligi

Mančester je crveni grad! Đavoli dobili Građane, o prvom golu će se dugo, dugo pričati! (VIDEO)
Bruno Fernandeš i Kazemiro - Copyright Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Spektakularan derbi odigrali su fudbaleri Mančester junajteda i Mančester sitija u 20. kolu Premijer lige! Slavili su domaći posle preokreta sa 2:1 i bar na neko vreme "obojili Mančester u crveno".

 

 

A nije izgledalo tako sve do finiša susreta. Vodili su Građani golom Griliša od 60. minuta, bili spremni da menadžera Pepea Gvardiolu počaste pobedom u jubilarnoj 500. utakmici u karijeri. Ali...

U 78. minutu desilo se izjednačenje o kom će se dugo pričati. Strelac je bio Bruno Fernandeš koji je izbegao ofsajd zamku i pogodio mrežu rivala. On je izbegao zamku, ali Markus Rašford nije! Ispratio je napadač Crvenih đavola loptu do kraja ne dirajući je, a onda je pustio da Bruno završi posao. I ne samo što je ispratio nego je lepo i gradio kako rivali ne bi stigli do nje.

 

 

Presuđeno je da je gol, ali će se o ovom detalju sigurno još dugo pričati u fudbalskim krugovima. Deluje da je uticaj Rašforda na igru bio preveliki i da je ipak trebalo poništiti gol Fernandeša. Ali već smo naučili da ono što deluje kao tačno ne mora tako i da se posmatra...

Samo što su se strasti i protesti gostiju malo smirile mladi Garnačo je sjajno dodao Rašfordu, a ovaj postigao svoj osmi gol u tekućoj godini na sedam odigranih utakmica. Ovaj mu je verovatno trenutno najdraži.

Mančester junajted je sada 3. u Premijer ligi sa samo bodom manje od Mančester sitija i 6 (uz utakmicu više) u odnosu na Arsenal.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike