Srpski dvojac posetio svoj Mančester siti! Gvardiola odlučuje o sudbini Tedića i Stevanovića

09.01.2023

10:57

0

Autor: D. P.

Stevanović pozajmljen Santa Klari, Tedić u Barnsliju, a ugovorima su vezani za Siti.

Srpski dvojac posetio svoj Mančester siti! Gvardiola odlučuje o sudbini Tedića i Stevanovića
Stevanović i Tedić - Copyright Instagram printscreen

Srpska fudbalska javnost mnogo je očekivala i od Filipa Stevanovića i od Slobodana Tedića dok su igrala u Superligi.

Transferi u Mančester siti bili su samo potvrda njihovog ogromnog potencijala, koga sada ima samo u sećanjima, jer već dve ili tri godine informacije o njihovim partijama na pozajmicama su zabrinjavajuće, pa je iluzorno polemisati na temu Gvardiolinih planova. Obojici do dresa Sitija predstoji dug i mukotrpan put, koji se iz ove perspektive izgleda nemoguć.

Tedić je prešao u Siti 2020. godine, da bi odmah bio prosleđen u Holandiju na pozajmicu. Tamo je doživeo težak peh, jer mu se tokom pozajmice u Cvoleu dogodila povreda plućnog krila, pa je dugo posle oporavka tražio takmičarsku formu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tedic Slobodan (@tedic_9)

Ove godine je na pozajmici u trećeligašu Barnsliju, ali statistika nije najsrećnija. Samo četiri nastupa, odnosno 127 minuta igre i jedna asistencija. Ugovor sa Sitijem mu ističe 31. maja ove godine, a Čukarički je od njegove prodaje zaradio 3.000.000 evra.

Stevanović se posle nesnalaženja u Herenvenu preselio u portugalsku Santa Klaru. Koliko se dobro privikao na tamošnje prilike najbolje pokazuje statistika - 27 minuta igre na tri nastupa. Njegov ugovor sa "građanima" traje do 30. juna 2026. godine, a Partizan je 2021. godine od ovog transfera zaradio 6.500.000 evra plus bonuse, koji će se teško ostvariti u ovim okolnostima.

Pored Đorđa Gordića koji je iz Lučana prešao u belgijski Lomel, Sitijevu ispostavu u Belgiji, obaveze prema Englezima ima još Luka Ilić. Mančester siti je svoja prava prebacio na francusku ispostavu Troa, koja ga je pozajmila u TSC sa pravom otkupa od 1.500.000 evra. Ove zime su se pojavile spekulacije o tome da bi ga Partizan rado video u svojim redovima, ali još se čekaju konkretni koraci u tom pravcu.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike