Zvezdin kapiten nema dilemu ko je najbolji u Srbiji! Šesta titula u nizu, pa u Ligu šampiona!

10.01.2023

05:53

0

Autor: 24sedam

Milan Borjan pričao za klupsku televiziju na pripremama u Antaliji

Zvezdin kapiten nema dilemu ko je najbolji u Srbiji! Šesta titula u nizu, pa u Ligu šampiona!
Milan Borjan - Copyright MN Press

Kapiten Crvene zvezde Milan Borjan dao je intervju za klupsku televiziju tokom boravka na pripremama u Antaliji, gde zajedno trenira sa ekipom za predstojeće izazove na domaćoj sceni.

Golman crveno-belih osvrnuo se na šampionsku trku sa Partizanom, pripremama u Turskoj, a između ostalog govorio je i o rezultatima iz prvog dela sezone.

Prvo, o Antaliji...

- Imali smo već dva treninga ovde za sada. Odlično se osećam, fenomenalno treniramo... Mada smo i u Beogradu izuzetno vredno radili i normalno je da se oseća umor, pogotovo na početku, prvih desetak dana. Tad se najviše radi na snazi i brzini i tu je umor baš prisutan, posle ide ono lepše u vidu utakmica. Doduše, pojavio sam se na treninzima pre prozivke, tačnije 20. decembra, tako da sam odradio nekih 13, 14 treninga do sad. Želeo sam da pokažem da kapiten treba da bude prvi, te da poslužim kao primer mlađima da ako ja kao kapiten i najstariji imam želju i volju, da moraju i oni da je imaju - rekao je Borjan.

Pripreme su uvek teške, posebno za golmane.

- Teško je psihički, ali tu smo da treniramo, radimo i spremimo se što bolje. Želimo da u drugom delu sezone budemo što bolji i osvojimo šestu titulu u nizu. Tereni su dobri, svuda je takav slučaj u Antaliji. Primetno je da je par ekipa pre nas radilo, vidi se po terenu, ali možemo da radimo dobro. Za nas golmane je uvek drugačiji rad na pripremama i u sezoni. Na pripremama mora da bude energično, da se stiže snaga, hvata brzina, a onda kroz sezonu to sve mora da se dozira da bi se ostalo u formi kroz utakmice. Pravi treneri to najbolje rade i znaju kako se održava forma. Tako da, teško je raditi u Antaliji, kao i uvek kad su pripreme.

Ključ dobrih rezultata, osim u posvećenosti, leži i u dobroj atmosferi.

- Kod nas je uvek dobra atmosfera. Kako među golmanima, tako i u celoj ekipi. Bez atmosfere i svlačionice nemaš rezultate. Mi smo u poslednjih šest godina pokazali da je svlačionica veoma važna. Imamo odlične rezultate, jer je i svlačionica takva i to nas vodi do uspeha. Može se reći da sam ja među golmanima zadužen za atmosferu, većinom kukam... Šalu na stranu, svi smo tu za atmosferu, jer imam različite fore, zanimacije i priče. Specifični smo. Svi golmani su takvi. 

Ciljevi za proleće su jasni.

- Mi smo najbolji klub u zemlji i to pokazujemo godinama. Bodovna prednost je velika, ali nema opuštanja, jer želimo da je dodatno uvećamo kroz dobar rad. Zvezda živi od titula, a navijači jedva čekaju da se nešto osvoji, te mi kao igrači imamo tu obavezu svake godine. Želim šestu titulu u nizu, kao i treću duplu krunu, to je cilj, ne samo moj, nego svih u ekipi. A onda da u septembru zaigramo Ligu šampiona ponovo, to bi bio jedan od najvećih uspeha u prethodnim godinama. Svesni smo da nas podržava armija navijača koja dolazi na stadion i predano nas bodri i u skladu s tim moramo da igramo u visokom ritmu. Nije dovoljno da samo pobeđujemo, već i da igramo lep i požrtvovan fudbal.
 
Jesen je bila vrlo iscrpljujuća, dve utakmice nedeljno.

- Bila je veoma naporna jesen, jer se konstantno igralo četvrtak-nedelja, s obzirom na Svetsko prvenstvo. Mnogo smo utakmica odigrali što nas je iscrpelo, i psihički i fizički. Pripreme su sada krenule ranije, pauza je bila mesec dana i svi smo stigli da se oporavimo toliko da možemo da budemo sveži za treninge. Sezona počinje već 4. februara, što je dobro. Igraćemo svake subote, imaćemo odmor između utakmica, za razliku od jeseni, tako da nas i to čini srećnima pred izazove koji nas čekaju do kraja sezone - zaključio je Borjan. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike