Sada i zvanično: BiH dobila novog selektora - vratio se na klupu posle 24 godine!

04.01.2023

15:57

0

U pitanju je bivši reprezentativac Jugoslavije sa bogatim internacionalnim iskustvom

Sada i zvanično: BiH dobila novog selektora - vratio se na klupu posle 24 godine!
Faruk Hadžibegić - Copyright Profimedia

Fudbalska reprezentacija Bosna i Hercegovina dobila je novog selektora.

U pitanju je Faruk Hadžibegić, koji se posle 24 godine vratio na klupu ove selekcije i na prvoj konferecciji istakao da je za njega ovo velika stvar. 

- Nikad nisam smatrao da sam izvan Saveza, mada sam bio kratko selektor. Uvek sam se osećao delom FS BiH, iako sam u jednom trenutku bio. Osećam zadovoljstvo, ponos i odgovornost i želim da budem deo projekta našeg tima koji ima cilj plasman na Evropsko prvenstvo. Zato planiram da odaberem one koji mogu da igraju zajedno i izbore željeni rezultat. Oduvek sam bio zainteresovan za klupu BiH, a nisam verovao da će se to desiti. Mislio sam da ću karijeru završiti u inostranstvu - poručioi je Hadžibegić.

 

Bivši reprezentativac Jugoslavije ističe da je najvažnija stvar rezultat, napominjući da očekuje pomoć i novinara. 

- Vi takođe imate odgovornost da zajedno napravimo ambijent i ostvarimo cilj. Vi možete da napravite to kao što imaju u Hrvatskoj, da zajedno napravimo pravu atmosferu. Svi naši igrači imaju disciplinu i odgovornost, svi dolaze o trošku Saveza, a kad idu posle utakmice uzimaju privatne avione. Naći ćemo vremena i za familiju i za baklavu, ali tražićemo rezultat jer smo tu zbog reprezentacije i da publika bude zadovoljna.

Prema njegovim riječima ne postoje stari ili mladi fudbaleri već dobri ili manje dobri.

- Za mene nema stari ili mladi već dobri ili manje dobri. Svi koji igraju, ja ih se neću odreći i svi su dobrodošli pod uslovom da im je reprezentacija prioritet. Prestajali su igrati fudbal i Bajević, Safet Sušić, Sergej Barbarez, to je prirodan ciklus. U Savezu postoji ekipa koja traži mlade igrače u inostranstvu, posetiću sve klubove Premijer lige BiH, nema dobre ekipe bez domaće jake lige. Da nađemo rešenje da stadioni budu puni, jer publika jako dobro poznaje fudbal. Kalendar je takav, a prave ga UEFA i FIFA, voleo bih da imam mogućnost da odigram neku prijateljsku utakmicu pre početka kvalifikacija, ali s tim problemom se suočavaju i drugi selektori - zaključio je Hadžigebić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike