Džekov ples u Plzenju! Dijamant zasijao i stao uz rame legendarnom Didijeu Drogbi!

13.09.2022

18:55

0

Autor: 24sedam

Iskusni napadač vodio Inter do pobede

Džekov ples u Plzenju! Dijamant zasijao i stao uz rame legendarnom Didijeu Drogbi!
profimedia-0722391022 - Copyright Profimedia

Dijamant je zasijao punim sjajem večeras u Plzenju. Inter je upisao rutinsku pobedu na gostovanju protiv Viktorije u drugom kolu Lige šampiona, a iskusni napadač Edin Džeko ispisao je nove stranice istorije elitnog takmičenja – 2:0.

Reprezentativac BiH je večeras postao drugi najstariji igrač (36 godina i 180 dana) koji je na istoj utakmici elitnog takmičenja postigao gol i upisao asistenciju, stavši tako uz rame legendarnom Didijeu Drogbi koji je takav učinak ostvario u dresu Čelsija 2014. godine (36 godina i 259 dana).

Mnogo kvalitetniji rival bio je Inter tokom celog meča, toliko da se teško može reći da je VIktorija makar jednom ozbiljnije ugrozila gol Andrea Onane. Vodeći pogodak za goste postigao je Džeko u 20. minutu, veoma preciznim udarcem sa leve strane, a situacija za domaće bila je još gora u 61. minutu kada je Pavel Buča zaradio direktno isključenje posle asistencije iz VAR sobe.

Konačan rezultat postavio je Denzel Damfriz u 70. minutu. Edin Džeko je ovoga puta bio u ulozi asistenta, kada je uposlio Holanđanina koji se odlično snašao i iz neposredne blizine savladao protivničkog golmana.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

U drugom meču odigranom u ranijem terminu elitnog takmičenja Sporting je u Lisabonu šokirao Totenhem golovima u nadoknadi vremena - 2:0. Domaće je u vođstvo doveo Paulinjo na startu sudijske nadoknade, da bi trijumf "lavova" overio Artur Gomeš u trećem minutu nadoknade.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike