Ništa od tektonskog poremećaja u UEFA! Rusi za sada ne menjaju "adresu"

30.12.2022

18:03

0

Autor: 24sedam

Za sada neće biti prelaska u AFC, očekuju se novi razgovori sa UEFA

Ništa od tektonskog poremećaja u UEFA! Rusi za sada ne menjaju "adresu"
Ruski navijači - Copyright Profimedia

Fudbalski savez Rusije (RFS) ipak nije istupio iz UEFA, kako je ranije najavljeno. Spekulisalo se da će Rusi pristupiti azijskoj konfederaciji (AFC), ali ta drastična promena ipak nije napravljena.

Međutim, RFS je zatražio od UEFA da se formira radna grupa, koja bi imala zadatak da predloži rešenja za vraćanje ruske reprezentacije i klubova u UEFA zvanična takmičenja.

Podsetimo, svi ruski nacionalni timovi, kao i klubovi su isključeni iz međunarodnih takmičenja zbog sukoba Rusije i Ukrajine.

- Izvršni odbor RFS doneo je odluku da predloži UEFA formiranje radne grupe. Bilo je predloga da se donese odluka o promeni konferencija i da se pokrene procedura istupanja iz UEFA. Polovina članova bila je za to, ali su podržali prvu opciju koja podrazumeva stvaranje radne grupe. Niko nije bio protiv - objasnio je predsednik RFS Aleksandar Djukov.

Takođe je dodao da "zbornaja" želi da učestvuje u kvalfikacijama za naredni Mundijal koji će 2026. godine biti održan u SAD, Kanadi i Meksiku.

- Možemo u Aziju, ali niko nam ne garantuje da ćemo igrati u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. FIFA se pita. AFC je potvrdila da je spremna da nas primi. Ne postoje pisani dokazi, garantna pisma, ali nemamo razloga da im ne verujemo. Rusija ni u jednom trenutku nije slala pismo kojim najavljuje istupanje iz UEFA. To je dezinformacija - zaključio je Djukov.

Naravno, sada se čeka odgovor UEFA.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike