Zvezda sa Dragovićem kreće i na proleće! Terzić poziva igrače na oprez uprkos velikoj prednosti nad Partizanom!

04.01.2023

13:15

0

Generalni direktor rešio dileme navijača crveno-belih i doneo lepe vesti

Zvezda sa Dragovićem kreće i na proleće! Terzić poziva igrače na oprez uprkos velikoj prednosti nad Partizanom!
Zvezdan Terzić - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde okupili su se danas i odradili prvi trening u 2023. godini. Trener Miloš Milojević je objavio spisak igrača na koje računa u prolećnom delu sezone, u kojoj igraju na dva fronta.

Petostruki šampioni, osim u domaćoj ligi, nastupaju i u Kupu Srbije, a kako je generalni direktor kluba, Zvezdan Terzić potvrdio, sa ekipom će biti i Aleksandar Draagović, oko čijeg ugovora se dugo govorilo.

Nadam se da ćemo sa osmehom dočekati kraj prvenstva i u maju proslaviti još jednu šampionsku titulu. Svesni smo mi da imamo deset bodova prednosti u odnosu na večitog rivala, ali smo isto tako svesni da možemo i moramo mnogo bolje s obzirom na naš kvalitet - rekao je Terzić na početku obraćanja, pa dodao:

- Ne bih voleo da se smanjuje bodovna prednost, lako se to istopi, sa dva remija. Zato vas molim za visok stepen profesionalizma, kako na treningu tako i u svakodnevnom životu, ishrani, pristupu vašim obavezama i na kraju utakmicama kojim igramo. Imate šefa koji će prvi put odraditi priprema sa vama. Bilo je tu mnogo problema jer je došao u sred sezone u jednom nezahvalnom treeutku i sigurno je to jedan od objektivnih razloga zašto nismo baš izgledali onako kako smo očekivali s obzirom na vaš kvalitet. Ne sumnjam da će to biti mnogo bolje ovog proleća. Ali kažem, Crvena zvezda je teška, nije nikako laka ali zato ste vi izabrali da nosite njen dres. Veliki je pristiak, ambicije su najveće i vi ste svesni toga.

Kako je naveo generalni direktor kluba sa Marakane, pred igračima nema opuštanja, uprkos velikoj prednosti u odnosu na Partizan.

- Nikad duža pauza, neubičajena zbog Mundijala u Kataru, ali se nadam da su se igrači držali programa rada i trenirali vredno. Verujem da se narod uželeo fudbala… Svesni smo odgovornosti koje nosi Zvezda, preneli smo igračima da nema opuštanja i pored velike bodovne prednosti, Partizan je veliki klub.

Što se igračkog kadra tiče, kako je naveo, nikome se nije odlazilo.

- Imamo veliki broj igrača, puna slačionica. Nikome se ne ide iz Zvezde. Lepo im je, dobro su plaćeni, zadovoljni su. Ima nekoliko ponuda, pre svega za Erakovica, Mitrovića, Kangvu, nismo zadovoljni visinom, ali videcemo. Nećemo po svaku cenu prodavati igrače. Ali prelazni rok je tek počeo i videćemo. Ima igrača koji su u planu da manje igraju, ima onih kojima ističe ugovor, igračakoji su zadužili klub. Ja sam najavio i neki remont tima i to ćemo sprovoditi u narednih šest meseci. U svakom slučaju trebace nam dva tima, jedan za Evropu, a drugi za domacu Superligu iz takmičenje u kupu. 

Terzić je potom otvoreno govorio i o konkretnim ponudama.

- Crvena zvezda je dobila ozbiljne ponude za dva najveća bisera - Strahinju Erakovića i Stefana Mitrovića kojeg žele iz Španije, kao i najboljeg igrača Mirka Ivanića. Dobili smo ponudu od devet miliona, ali šest fiksno, za Erakovića. Ne mogu da kažem ime kluba - ostao je tajnovit Terzić:

- Ponude su poslala dva španska kluba, ale one ne zadovoljavaju Zvezdine apetite. Mladi su igrači.

-Nije to mali iznos, ali je jako potreban. Veiki je ulog, osvajanje titule, zekimo da pošaljemo poruku igracima da je prioritet osvajanje titule - jasan je Terzić.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike