Murinjo zna ko je najbolji fudbaler na svetu! Izbor koji će mnogima zasmetati, ali će se mnogi i složiti!

03.01.2023

13:42

0

Autor: G. F.

Čuveni portugalski trener "titulu" dodeljuje Brazilcu

Murinjo zna ko je najbolji fudbaler na svetu! Izbor koji će mnogima zasmetati, ali će se mnogi i složiti!
Žoze Murinjo - Copyright Tanjug/AP Photo/Shuji Kajiyama

Ko je najbolji fudbaler na svetu? Pitanje je na koje zapravo nema odgovora. Ali i na koje svako ima svoj odgovor.

U poslednje vreme priča se o Lionelu Mesiju kao takvom, ali vest o smrti čuvenog Pelea kao da je "osvestila" i zagrižene Mesijevce pa su se i oni malo zamislili. Možda je to ipak Pele? Možda Maradona? Ima i onih koji su pored svega što se izdešavalo za Kristijana Ronalda. Svako ima svoje mišljenje.

Ima ga i čuveni fudbalski stručnjak Žoze Murinjo. Nekako bi se očekivalo da bude naklonjen svom zemljaku, ali Portugalac ne razmišlja u tom pravcu. Za njega je najbolji jedan Brazilac i svoj stav ume i da objasni!

Profimedia
Ronaldo je zaista bio mag fudbala

- Ronaldo je najbolji svih vremena. Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi imaju karijere koje duže traju, a na vrhu su 15 godina. Međutim, ako govorimo isključivo o talentu i veštini, niko ne može da nadmaši Brazilca Ronalda - kaže trener Rome i priseća se perioda kada je sa Ronaldom radio u Barseloni pre celih četvrt veka.

- Shvatio sam da je Ronaldo najbolji fudbaler kojeg sam ikada video na terenu. Tada sam ga video u Barseloni sa Bobijem Robsonom. Povrede su mu uništile karijeru koja je mogla da mu bude neverovatna. Međutim, talenat koji je u Barseloni tada imao 19-godišnji brazilski fudbaler, bilo je nešto neverovatno.

Brazilac Ronaldo je svakako obeležio jedan period fudbalske igre. Igrao je za Kruzeiro, PSV, Barselonu, Inter, Real, Milan i Korintijans. Karijeru je okončao 2011. godine, a za reprezentaciju Brazila postigao je 62 gola na 98 utakmica.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike