Sergej i Juventus imaju dogovor! Može li Arsenal da ga pokvari?

28.12.2022

17:46

0

Autor: A. Š.

Italijanski mediji tvrde da je Milinković-Savić spreman da obuče dres Stare dame, Britanci se još nadaju da bi mogao u Premijer ligu

Sergej i Juventus imaju dogovor! Može li Arsenal da ga pokvari?
Sergej Milinković-Savić - Copyright Profimedia

Prošle zime stranice najuticajnijih sportskih novina u Evropi punio je Dušan Vlahović, ove bi to mogao da bude Sergej Milinković-Savić. Kako se bliži početak zimske fudbalske pijace, "transfer groznica" već počinje da drma Stari kontinent, a u Italiji i Engleskoj jedna od top tema je gde će srpski reprezentativac nastaviti karijeru.

I tu dolazi do ozbiljnih razmimolilaženja. Dok ugledna "Gazeta delo Sport" tvrdi da je Juventus najbliži sjajnom vezisti, mediji na Ostrvu se nadaju da bi Arsenal mogao biti taj koji će Segeja dovesti u Premijer ligu.

"Gazeta" piše da je Sergej spreman da sledeće sezone karijeru nastavi u Juventusu i da je skoro pristao da prihvati ponudu koja mu garantuje godišnju platu u visini od šest miliona evra. Jedino što je u saznanjima milanskog lista upitno to je da li će Stara dama pokušati SMS-a da dovede tokom predstojećeg zimskog prelaznog roka ili će čekati naredno leto kako bi po još povoljnijoj ceni uspela a ga kupi od Lacija, koji će tada imati poslednju priliku da naplati obeštećenje pošto će Srbin ući u poslednju godinu ugovora.

Ipak, u celoj priči postoji jedno "ali". I to ne baš malo. Juventusu "nad glavom visi" novi "Kalčopoli". Stara dama trenutno je "obezglavljena" pošto je kompletan klupski vrh, na čelu sa dosadašnjim predsednikom Andreom Anjelijem, usled finansijskih malverzacija bio primoran da podnese ostavke. I tu bi svoju šansu trebalo da traže drugi evropski velikani koji bi Milinkovića-Savića rado videli u svojim redovima.

U konkurenciji madridskog Reala, Mančester junajteda i Arsenala, pojedini britanski mediji pol poziciju daju londonskom klubu, kojem dodatno u prilog ide sjajna sezona Artetinog tima koji je u ovom trenutku najveći favorit za osvajanje Premijer lige. Takođe, Englezi se nadaju da bi ponuda "tobdžija" od 50 miliona funti trebalo da odobrovolji Klaudija Lotita da reprezentativca Orlova pusti na "Emirejts" stadion.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike