Srbin će biti nova zvezda Reala? Florentino ni Mbapea nije jurio dugo kao Sergeja – stara želja ponovo aktuelna!

15.11.2022

16:12

0

Autor: A. Š.

Italijanski mediji pišu da je reprezentativac Orlova na listi želja Madriđana za naredno leto

Srbin će biti nova zvezda Reala? Florentino ni Mbapea nije jurio dugo kao Sergeja – stara želja ponovo aktuelna!
Sergej Milinković-Savić - Copyright Profimedia

Povezivanje Sergeja Milinkovića Savića sa madridskim Realom sada već prerasta u pravu špansku sapunicu. Pune dve godine traje medijsko koketiranje „kraljevskog kluba“ sa reprezentativcem Orlova, koji bi narednog leta konačno mogao da zaduži opremu španskog i evropskog šampiona.

To se da naslutiti po saznanjima italijanskog „Kalčomerkata“, koji tvrdi da su Florentino Perez i saradnici već odredili glavne mete za predstojeći letnji prelazni rok.

Očekuje se da najveće promene u timu Karla Anćelotija pretrpi vezni red. Posle odlaska Kazemira u Mančester junajted minulog leta, spekuliše se da bi njegovim stopama uskoro mogli da pođu prekaljeni Luka Modrić i Toni Kros. Specijalizovana stranica za transfere te tvrdnje potkrepila je saznanjima da je trener Reala Karlo Anćeloti njihove zamene pikirao na, njemu i te kako poznatom, italijanskom tržištu, odakle planira da angažuje Sergeja Milinkovića Savića i Interovog vezistu Nikola Barelu.

Podsetimo, ovo nije prvi put da Real „kruži“ oko Sergeja. Još dok je na klupi „kraljevskog kluba“ u drugom mandatu sedeo Zinedin Zidan pojavile su se prve glasine o potencijalnom transferu reprezentativca Srbije na „Santijago Bernabeu“, a od tada nije prošao prelazni rok u kojem, barem u medijima, „kraljevski klub“ nije figurirao kao jedan od pretendenata na potpis nekadašnjeg đaka Vojvodine.

Podjednako dugo traju i priče o Sergejevom odlasku iz Lacija. Ipak, gazda Rimljana Klaudio Lotito dosad je uspešno odolevao pokušajima nekolicine evropskih velikana da kupe Milinkovića Savića. Čak i kada je delovalo, kao prošlog leta, da je rastanak neminovan, Sergej nije napustio „Olimpiko“, a čudnovato tiho je pre nekoliko meseci dočekan kraj letnje pijace i saznanje da će Srbin još najmanje šest meseci nositi dres Lacija.

Da li je u sve svoje prste umešao Real i datim garancijama da će dogodine angažovati Sergeja umirio njega i njegove zastupnike saznaćemo vrlo brzo. A nije nerealno, s obzirom da Milinkoviću Saviću trenutni ugovor sa rimskim velikanom ističe 2024. godine i naredno leto biće poslednja prilika da Lotito izvuče određeno obeštećenje i tako, ako ništa drugo, barem vrati ono što je poslednjih godina uložio u SMS-a.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike