Juventusu preti novo izbacivanje iz Serije A! Na sve to Španci "sipaju so na ranu"

29.11.2022

19:20

0

Autor: D. N.

Posle ostavke kompletne uprave, "Stara dama" iz Torina se našla u novim problemima

Juventusu preti novo izbacivanje iz Serije A! Na sve to Španci "sipaju so na ranu"
Andrea Anjeli - Copyright Tanjug/AP Photo/Salvatore Laporta, Files

Juventus je ostao bez uprave pošto su predsednik Andrea Anjeli, potpredsednik Pavel Nedved, kao i najbliži saradnici podneli ostavke. Ovakvim ishodom oduševljen je bio predsednik španske La Lige Havijer Tebas. Za njega je to "odlična vest".

- Dragi Andrea Anjeli, proveo si mnogo godina, manipulišući sa procenama, dokumentima, sportom, akcionarima, navijačima... Istovremeneo si hteo i da obmaneš fudbalski svet kako je Superliga dobra. Tvoja ostavka je odlična vest - napisao je na Tviteru Tebas koji je ranije kritikovao koncept Superlige.

Danas se oglasila i La Liga, koja je zatražila da se Juventus obavezno kazni kako je rečeno zbog njihovih postupaka.

Preti novi "Kalčopoli"?

Ali to nisu jedini problemi italijanskog velikana. Ima i mnogo većih

Podsetimo, italijanski klub je oslobođen optužbi da je "naduvao" tržišnu vrednost pojedinih fudbalera, ali je sada pod istragom zbog tajnih isplata u periodu dok je svetom harala pandemija korona virusa.

Fudbalski savez Italije (FIGC) je odlučio da pokrene istragu zbog pomenutih optužbi. Naime, za vreme pandemije 2020. godine 23 fudbalera Juventusa su potpisali anekse ugovora pa su im smanjena primanja kako bi klub mogao da prebrodi težak period.

Međutim, tužioci tvrde da su ti aneksi bili fiktivni i da je Juventus na crno igračima isplaćivao puna primanja, ali su mu potpisani aneksi omogućili manje poreske obaveze.

Ukoliko se dokažu kao tačne, Juventus bi mogao da se nađe u ozbiljnim problemima. Prema članu 31 svako falsifikovanje dokumenata ili ilegalne radnje mogu dovesti do oduzimanja bodova, ali i prebacivanje u niži rang.

Podsetimo, Juventus je već bio kažnjavan. Posle afere "Kalčopoli" izbačen je iz Serije A, ali se i brzo vratio.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike