Partizanovci rade na prelaznom roku! Zainteresovani smo za jednog igrača, ali Sumin rekord neće pasti (FOTO)

28.12.2022

10:13

0

Autor: D. P.

Generalni direktor crno-belih otkrio planove za naredni period

Partizanovci rade na prelaznom roku! Zainteresovani smo za jednog igrača, ali Sumin rekord neće pasti (FOTO)
Miloš Vazura - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana su i zvanično krenuli sa pripremama za nastavak sezone. Crno-beli su se okupili u Sportskom centru "Teleoptik", a igrače su prvo pozdravili predsednik Milorad Vučelić i šef stručnog štaba Gordan Petrić.

Zatim je sa novinarima razgovarao i generalni direktor, Miloš Vazura.

Prva tema je bila prelazni rok...

- Naravno da se radi. Prelazni rok je počeo krajem sezone. Trener je dao komentar da neće biti mnogo dolazaka, ali da ćemo dovesti igrača koji će pomoći ekipi. Svesni ste da takav igrač košta. Do sada smo pogađali sve strance, tj. sportski sektor. Nadam se da će tako biti i ovog puta - kazao je Vazura na početku razgovora.

Ima li ponuda za odlazak igrača?

- Ko god da priča da ima ponude nije istina. Ne samo kod nas, nego u evropskom fudbalu. Idu praznici, bio je katolički Božić, nema ponuda, samo razgovora. Ali neće biti mnogo odlazaka iz Partizana, kostur tima neće otići i neće biti promena. Možda odu igrači na koje trener ne računa i koji nam ne bi stvarali troškove plata.

Da li se radi o samo jednom dolasku igrača?

- Trenutno jedan igrač, jedan se pojavio zanimljiv stručnom štabu. Biće i razgovora sa igračima koji bi u junu postali slobodni. Trenutno pričamo o jednom igraču koji će biti interesantan Partizanu. Trenutno su svi na odmorima, ali od 5. januara će postati ozbiljnije. Ne odlučujemo samo mi, moramo i sa klubom da se dogovorimo. Kada trener traži igrača, on sigurno nije slobodan i košta ozbiljno, ali spremni smo da uložimo i da se borimo za Ligu šampiona.

Ne može da padne rekord Sume, to je bez bonusa 1.700.000 evra, i nije to taj igrač koji se spominje. Nismo u mogućnosti da obaramo rekorde, ali ako se pojavi takav igrač, morali bismo da pregovaramo o što dužem plaćanju na rate, kao što je bilo za Sadika.

Za kraj razgovora Vazura je napomenuo da crno-beli u nastavak sezone ulaze sa jednom olakšicom.

- Rikardo je dobio srpski pasoš, pa kao i Natho, nećemo imati problema sa strancima - zaključio je Vazura.

Crno-beli su prvi deo sezone završili na drugom mestu na tabeli Superlige Srbije sa 10 bodova manje od prvoplasirane Crvene zvezde. Partizan će u februaru u 1/16 finala Lige konferencija igrati protiv moldavskog Šerifa.

A u 20. kolu Superlige Srbije četvrtog februara naredne godine gostovati Napretku u Kruševcu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike