Orlići šire krila! Omladinci i kadeti dobili rivale u borbi za EP

08.12.2022

19:41

0

Autor: 24sedam

Žreb su komentarisali i selektori Damjanović i Luković

Orlići šire krila! Omladinci i kadeti dobili rivale u borbi za EP
Lazetić, Damjanović i Luković - Copyright Promo/FSS

Omladinska i kadetska reprezentacija Srbije dobile su protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Kada je reč o omladincima (U19) koje predvodi selektor Jovan Damjanović, rivali su im Poljska (domaćin turnira), Izrael i Letonija. Turnir se igra od 20. do 28. marta naredne godine.

- Grupa po meri. Moglo je da bude daleko teže, ako pogledamo recimo drugu grupu u kojoj su Nemačka, Slovenija, Belgija i Italija, jasno je da smo dobro prošli. Pokazali smo u prethodnom periodu da ova generacija može da se nosi sa svakim protivnikom i naš cilj je plasman na Evropsko prvenstvo. Imamo dovoljno vremena da se spremimo i da uradimo analizu Poljske, Izraela i Letonije.

 

 

Otežavajuća okolnost je što nećemo biti domaćini, ali Poljaci raspolažu fenomenalnom infrastrukturom i biće nam zadovoljstvo da na njihovom terenu pokažemo koliko vredimo. Titula koju smo u ovom uzrastu osvojili 2013. godine u Litvaniji uliva nam dodatni motiv i daćemo sve od sebe da dostojno reprezentujemo Srbiju na još jednom važnom turniru.

Momci imaju pobednički gen, videli ste i na turniru Ćele Vilotić da smo u konkurenciji Francuske i Portugala išli samo na pobedu i na osvajanje trofeja. Moramo od malih nogu da se navikavamo na najveće domete jer je to formula za uspehe i u seniorskom uzrastu - izjavio je Damjanović.

Kada je reč o kadetima, u grupi su sa Izraelom, Bosnom i Hercegovinom i Belorusijom. Po dve selekcije iz svake grupe izboriće plasman na završni turnir.

- Moram da budem zadovoljan ishodom žreba i već ovih dana krećemo sa pripremama za izazove koji nas očekuju na proleće 2023. godine. Svim protivnicima pristupamo na maksimalno ozbiljn način jer su igrama i rezultatima u prethodnoj rundi kvalifikacija pokazali da poseduju kvalitet. Bitno je da mi budemo na našem nivou i u tom slučaju ne strahujem za rezultat.

 

 

Najviše informacija imam o Bosni i Hercegovini, jer sam imao priliku da ispratim nekoliko njihovih utakmica. Sledi period analize i prikupljanja informacija o Izraelu i Belorusiji, siguran sam da ćemo spremno dočekati mečeve odluke u kvalifikacijama. Dve prvoplasirane ekipe idu na završni turnir u Mađarsku, ali mi ćemo se truditi da osvojimo grupu i da ne dozvolimo nikakvo iznenađenje - rekao je selektor Aleksandar Luković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike