Vojvodina se okupila, tu je i Milošević! Ambicije na proleće nepromenjene - izlazak u Evropu i napad na Kup

27.12.2022

23:44

0

Rastavac okupio igrače na koje računa u nastavku sezone

Vojvodina se okupila, tu je i Milošević! Ambicije na proleće nepromenjene - izlazak u Evropu i napad na Kup
Milan Rastavac i Jovan Milošević - Copyright FK Vojvodina.rs

U sportskom centru "Vujadin Boškov“ u Novom Sadu, fudbaleri Vojvodine su započeli pripreme za prolećni deo sezone. Trener Milan Rastavac je obavio prozivku, a ekipa će na svom terenu raditi do 12. januara, nakon čega sledi druga faza priprema, u Turskoj.

Na spisku igrača na koje Rastavac računa našli su se svi igrači koji su i okončali jesenji deo sezone, izuzev Vlade Noveskog, koji je pre nekoliko dana pojačao Voždovac, a tu je bio i mladi Jovan Milošević oko čije budućnosti se dosta govori.

Prozivci nisu prisustvovali samo Veljko Simić i Mirko Topić, koji sređuju papirologiju zbog poziva za prijateljsku utakmicu reprezentacije Srbije i Iv Baraj, koji je stigao.

Šef stručnog štaba Stare dame Milan Rastavac izložio je plan priprema za nastavak sezone.

- Pre svega mi je drago što su igrači uradili onaj deo koji je trebalo da urade tokom ove pauze. Imamo nivo spremnosti na koji možemo dalje da nadograđujemo. Na početku najviše imamo testiranja, medicinska, motorička i tako dalje. Prvo ćemo završiti taj deo, kako bismo imali sve neophodne parametre za nastavak trenažnog procesa. Bićemo ovde do 12. januara, a onda putujemo na pripreme, gde ćemo odigrati šest kontrolnih utakmica. Vraćamo se 27. januara iz Turske i spremamo se za nastavak prvenstva - poručio je Rastavac, prenosi Mozzart sport.

Vojvodina još uvek nije angažovala nijedno pojačanje, a dolazak novajlija zavisi od eventualnih odlazaka. Takođe, tokom pauze su još jednom potvrdili da odlično sarađuju sa omladinskom školom, pa je seniorskom timu priključeno sedam omladinaca: Stefan Bukinac, Vanja Apostolovski, Lukijan Abadžija, Uroš Paunović, Milan Kovačev, Luka Drobnjak i Dragan Kokanović.

Kapiten Voše, Stefan Đorđević, istakao je da su ambicije izlazak na evropsku scenu i napad na pehar Kupa.

- Najbitnije je da sad nemamo povređenih igrača. Čekamo još par igrača da se priključe, koji su danas odsustvovali iz opravdanih razloga. Trojica igrača dobila su poziv za reprezentaciju (prim.aut. Nikola Čumić, Veljko Simić i Mirko Topić), što nije mala stvar za Vojvodinu. Naše ambicije su jasne, postavljene na početku sezone, a to je izlazak u Evropu i da pokušamo da osvojimo to treće mesto. Znamo šta ono donosi. Naravno, i u Kupu imamo velike ambicije i smatram da imamo veliku šansu. Vojvodina je već pokazala da Kup može da se osvoji - naveo je Đorđević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike