Lalatović već u Nišu pravi prvi rez: Stigao Varga, dolazi i Mićin, ali se formira i spisak u drugom smeru

25.12.2022

23:44

0

Trener želi jasnu situaciju pre puta u Tursku

Lalatović već u Nišu pravi prvi rez: Stigao Varga, dolazi i Mićin, ali se formira i spisak u drugom smeru
Stadion fudbalera niškog Radničkog "Čair" - Copyright MN Press

Pripreme za nastavak superligaške sezone polako su se zahuktale na domaćim terenima, a radi se i na pojačanjima. Malo je klubova koji još uvek nisu ozvaničili pregovore, a niški Radnički, rešio je da ofanzivno zatvori godinu.

Na Čairu se vode razgovori, a ozvaničeni su pregovori sa Borisom Vargom, koji je potpisao ugovor na dve godine.

Uprava je rešila da do odlaska u Tursku, koji je planiran za 12. januar, dovede još nekoliko igrača.

- Planiramo da ne odugovlačimo, jer su pripreme uveliko u toku i pojačanja pokušaćemo da dovedemo najkasnije do kraja decembra – rekao je sportski direktor kluba, Aleksandar Jovanović, pa dodao:

- Kasnije biće teže da nadoknade propušteno u radu i uklope se u ekipu. Iz tog razloga, juče smo potpisali ugovor sa Vargom i sutra ćemo s Petrom Mićinom. Ponedeljak, dakle, biće i prekretnica jer smo u prethodnom periodu razgovarali sa nekolicinom iskusnih fudbalera koji bi trebalo da se izjasne posle vikenda.

Kako je naveo, pregovori sa domaćim igračima su teški, ali ništa lakše nije ni sa inostranim.

- Fudbalsko tržište je mnogo siromašno, međutim, nikoga nećemo čekati u nedogled. Ukoliko se budemo dogovorili oko uslova, naših i njihovih, priključili bi se odmah treninzima. Tako bismo, najverovatnije, sledeće sedmice završili posao u prelaznom roku.

Nišlije na pripremama u Turskoj očekuju najmanje četiri prijateljske utakmice (Zira, Jagelomnija, Bohemijans i Krila Sovjetov), ali se traže još dva protivnika.

- Planiramo na Čairu da odigramo najmanje dve kontrolne utakmice, na insistiranje šefa Nenada Lalatovića, pre odlaska u Tursku. Želi da što bolje skenira ekipu, ali i fudbalere pojedinačno kako bi odlučio ko će u Antaliji, a ko na transfer-listu. Najglavniji deo priprema realizovaćemo upravo u Antaliji od 13. do 28. januara kako bismo maksimalno pripremljeni dočekali start prolećnog dela šampionata - istakao je sportski direktor kluba sa niškog Čaira.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike