Milivoje otkrio kako je ušao u istoriju Partizana: Saša mi je bacio loptu u ruke i rekao - Daj gol! (VIDEO)

23.12.2022

11:54

0

Novi skaut crno-belih veruje da će ovaj tim nadmašiti njegovu generaciju

Milivoje otkrio kako je ušao u istoriju Partizana: Saša mi je bacio loptu u ruke i rekao - Daj gol! (VIDEO)
Milivoje Ćirković - Copyright MN Press

Tokom zimske pauze, Partizan je rešio da pojača svoj stručni štab, pa je tako sada u skaut službi i nekadašnji fudbaler crno-belih, Milivoje Ćirković, koji je u legendu kluba ušao sada već davne 2003. godine.

Tada je Partizan ušao u Ligu šampiona, a strelac odlučujućeg penala bio je upravo Ćirković. Sada skaut crno-belih tvrdi da će nova generacija nadmašiti ono što su njegovi saigrači učinili pre 19 godina.

- Svi želimo da Partizan igra napadački fudbal. Istakao je to i sportski direktor Ivica Kralj više puta i nema sumnje da ćemo nakon priprema upravo tako i igrati. Trener Petrić je svojom neposrednošću i iskrenošću brzo prirastao za srce navijačima, samo neka nastavi da radi dobar posao i na proleće ćemo biti još jači - izjavio je Ćirković gostujući u klupskom podkastu.

On se prisetio i tog tima crno-belih koji je trenirao Lotar Mateus.

- Mateus kada je došao u Partizan imao je 42 godine i mogao je potpuno egal da igra sa nama. Na pripremama i treninzima je radio sve isto kao i mi, ako ne i bolje. Značilo je jedno takvo ime, autoritet, uticao je i na naš mentalitet kao ekipe. A tokom finalnog sastanka u svlačionici pred revanš meč protiv Njukasla, Taribo je u jednom trenutku zamolio Mateusa da izađe iz svlačionice. To je bilo prilično čudno nama igračima, međutim Lotar je kao prekaljeni as osetio momenat i napustio svlačionicu. Taribo je tada rekao da su Bogovi na našoj strani i da ćemo pobediti. Koliko god to komično zvučalo ipak nam je ulilo neko sampouzdanje da još jače uđemo u meč - istakao je Ćirković.

Penal serija se i dan danas prepričava, ono "Ajmo Milivoje" je nešto što pamte svi navijači crno-belih, a Ćirković je otkrio da je malo nedostajalo da umesto njega, odlučujući penal šutira golman, Ivica Kralj.

- Prvih pet penaldžija je bilo određeno. Nakon promašaja Ivice Ilieva, kojeg je Mateus beskrajno voleo, postavilo se pitanje ko će da izvede šesti penal. Saša Ilić je pre početka penal serije rekao da nema snage, ali je ipak uzeo loptu i izveo fantastičan, pravi kapitenski, penal. Nakon toga, čuli su se povici sa klupe da bi Ivica trebalo da izvede odlučujući penal i stavi tačku na svoju fantastičnu partiju. Ipak, Sale je dotrčao do mene, bacio mi loptu i rekao daj gol. Moram da budem iskren bilo je i nekih negodovanja, ipak nisam bio neki veliki penaldžija, međutim kada se Šaj Given bacio na pogrešnu stranu znao sam da je to to. Ostatak je istorija - podsetio je Ćirković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike