Mesijev lik ide na novčanicu! Argentina sprema još jedan omaž novom fudbalskom Bogu! (FOTO)

21.12.2022

18:25

0

Autor: A. Š.

Gaučosi su u nedelju osvojili treći put Mundijal i taj uspeh nameravaju da ovekoveče

Mesijev lik ide na novčanicu! Argentina sprema još jedan omaž novom fudbalskom Bogu! (FOTO)
Lionel Mesi - Copyright Profimedia

Argentina ima novo fudbalsko božanstvo. Uz rame neprevaziđenom Dijegu Maradoni prošle nedelje stao je Lionel Mesi, u čiju čast država novog svetskog šampiona u fudbalu sprema još jedan omaž.

Omaleni ofanzivac PSŽ-a poslednjeg dana minule sedmice konačno je osvojio jedini trofej koji mu je nedostajao u impresivnoj karijeri. Gaučosi su se u spektakularnom finalu Mundijala u Kataru treći put u istoriji popeli na planetani tron, a Mesi je tim uspehom zapušio usta i poslednjim kritičarima koji su u nedostatku Zlatne boginje pokušavali da omalovaže sve što je uradio u dosadašnjoj karijeri.

U Argentini od nedjelja vlada totalna euforija. Slavlje na gradsim ulicama skoro je pa neopisivo rečima, a ništa manja sreća nije ni u državnom vrhu. Kako prenose lokalni mediji, argentinska Centralna banka razmišlja da stavi Mesijevo lice na novčanicu od 1000 pezosa!

Navodno, zvaničnici finansijskog upravljačkog tela Argentine razmatraju opcije da obeleže veliki trijumf u Kataru, a za novčanicu od 1000 pezosa su se odlučili jer počinje brojem 10, koji na leđima nosi, od nedelje potpuno legitimni, naslednik velikog „El Pibea“.

Pored Mesija, drugi najzaslužniji čovek za treću svetsku krunu „gaučosa“ je selektor Lionel Skaloni, koji bi svoje mesto trebalo da dobije na poleđini novčanice, na kojoj bi, takva je barem ideja, bio ispisan njegov nadimak „La Skaloneta“.

Podsetimo, Centralna banka Argentine na sličan način već je ovekovečila na sličan način prvo osvajanje Mundijala „gaučosa“, tako što je uvela komercijalne kovanice u znak sećanja na istorijski trijumf 1978. godine.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike