Zidan će još da čeka na klupu Francuske! Izgleda da Trikolori imaju selektora!

20.12.2022

18:39

0

Autor: A. Š.

Tako barem tvrdi ugledni Lekip

Zidan će još da čeka na klupu Francuske! Izgleda da Trikolori imaju selektora!
Zinedin Zidan - Copyright Profimedia

Francuska je u nedelju ostala bez svetske krune, dan kasnije se od dresa sa državnim grbom oprostio najbolji fudbaler planete Karim Benzema, ali će u novi četvorogodišnji ciklus ući sa istim selektorom.

Kako prenosi najuticajniji francuski, i jedan od najuticajnijih svetskih, sportskih listova Lekip, Didije Dešan vodiće „trikolore“ i na narednom Mundijalu, koji je 2026. godine održava u SAD, Meksiku i Kanadi, iako se činilo da je klupa Francuza rezervisana za Zinedina Zidana posle istorijskog, prvog u zimskom periodu, planetarnog šampionata u Kataru.

Pošto je Francusku 1998. kao kapiten odveo na krov sveta, Dešan se po završetku karijere posvetio trenerskom poslu. Posle rada u Monaku i Juventusu, 2012. je seo na klupu selekcije svoje zemlje. Četiri godine kasnije na EP pred domaćom publikom osvojio je srebro, u Rusiji je „trikolore“ vratio na planetarni vrh, da bi sada u Kataru izgubio krunu u penal drami od Argentine.

S obzirom da mu poslednjeg dana tekuće godine ističe ugovor, Dešan bi uskoro trebalo da se sastane sa predsednikom FS Francuske Noelom Le Greom, a prema pisanju „Lekipa“ ne bi trebalo da bude previše prepreka na putu do obnove saradnje, zbog čega se očekuje da legendarni Francuz dobije novi mandat i priliku da za četiri godine povrati svetki tron.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike