Mbape šokirao Argentinu i otišao u večnost! Mundijal ovo još nije video!

18.12.2022

17:09

0

Autor: A. Š.

Francuski reprezentativac u Kataru ispisao istoriju planetarnog šampionata

Mbape šokirao Argentinu i otišao u večnost! Mundijal ovo još nije video!
Kilijan Mbape - Copyright Profimedia

Bili su Francuzi na konopcima. Već su se spremali da u Kataru predaju planetarnu krunu Argentincima, koji su u finalu Mundijala do 80. minuta imali velikih i više nego sigurnih 2:0. Ali, onda su usledila dva minuta potpunog pomračenja „gaučosa“, koje je Kilijan Mbape iskoristio da poravna rezultat i svoje ime upiše u večnost.

Nisu izabranici Didijea Dešana bili nikakav faktor u poslednjem meču istorijskog, prvog u zimskom periodu, Mundijala. Za 80. minuta nisu šutnuli na gol protivnika, a onda je Otamendi skrivio penal iz kojeg je napadač PSŽ-a postigao gol za nadu Francuza, a sebi obezbedio mesto u istoriji svetskih prvenstava kao najmlađi igrač koji je postigao dvocifreni broj golova (11) na najvećem planetarnom fudbalskom takmičenju (23 godine i 363 dana).

Ali, tu nije bio kraj. Mbape je za manje od 120 sekundi uspeo da postigne još jedan gol, kojim je Francuze potpuno vratio u utakmicu. Ujedno, uspeo je da prestigne i Lea Mesija, pa ukoliko do kraja meča nijedan od njih dvojice ne postigne pogodak biće najbolji strelac Mundijala u Kataru sa sedam golova.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike