Dupli šok za Francuze! Posle svetske krune ostali i bez najboljeg fudbalera planete!

19.12.2022

15:39

0

Autor: A. Š.

Karim Benzema odlučio da završi reprezentativnu karijeru

Dupli šok za Francuze! Posle svetske krune ostali i bez najboljeg fudbalera planete!
Karim Benzema - Copyright Profimedia

Za manje od 24 sata Francuzi su doživeli dupli šok. U nedelju su, u spektakularnom finalu Mundijala sa Argentinom, ostali bez svetske krune, a samo dan kasnije najbolji fudbaler sveta Karim Benzema objavio je da je stavio tačku na reprezentativni fudbal.

Da nešto žestoko ne štima u odnosima napadača madridskog Reala i nacionalne selekcije moglo je da se nasluti uoči finala planetarnog šampionata, kada je Benzema odbio da doputuje u Dohu. Ni poziv predsednika države Emanuel Makrona nije uspeo da promeni njegovu odluku, posle čega su najugledniji francuski mediji počeli sa spekulacijama o tome kako Benzema neće igrati za reprezentaciju sve dok je na klupi Didije Dešan.

Podsetimo, Benzema je doputovao sa "trikolorima" na Svetsko prvenstvo u Kataru, ali nije zaigrao na planetarnoj smotri zbog povrede nogeIspostavilo se da je povreda bila lakše prirode, pa se otvorila mogućnost da Francuz ipak pomogne nacionalnom timu u finalu protiv Argentine.

Benzema je za Francusku igrao 97 puta. Postigao je 37 golova i ostvario 20 asistencija, a poslednji meč u dresu sa državnim grbom Benzema je odigrao 13. juna, kada su "trikolori" poraženi od Hrvatske 1:0.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike