Lekip ne prašta – Dembelea i Žirua ponizili ocenama posle finala Mundijala!

19.12.2022

16:44

1

Autor: A. Š.

Tandem francuskih ofanzivaca umesto broja dobio opis za partiju koju su pružili

Lekip ne prašta – Dembelea i Žirua ponizili ocenama posle finala Mundijala!
Usman Dembele i Olivije Žiru - Copyright Profimedia

Teški dani su pred francuskim fudbalerima. Ostali su „trikolori“ bez planetarne krune, dan kasnije i bez najboljeg fudbalera sveta Karima Benzeme, a francuskoj javnosti nije nikakva uteha to što su Mbape i drugovi ostali bez svetskog trona posle spektakularnog finala sa Argentinom.

Najteže je Francuzima, čini se, palo ono što su u finalu pružili Usman Dembele i Olivije Žiru. Ili, ako ćemo da budemo surovi, ono što nisu pružili. A surov je svakako bio najuticajniji francuski sportski list „Lekip“, koji je učinak dvojice ofanzivaca, umesto ocenom, obeležio opisom njihovog učinka.

Pre nego što ih je u 40. minutu, kada su već imali dva gola zaostatka, selektor „trikolora“ Didije Dešan zamenio, Dembele je „uspeo“ da skrivi penal iz kojeg je Mesi doveo Argentinu u vođstvo, dok se Žiru nijednom nije uspeo da stavi na ispit štoperski tandem „gaučosa“.

Tako je u „Lekipu“, inače poznatom po velikom škrtarenju na ocenama, pored imena ofanzivca Barselone stajalo samo „Jao“, dok za napadača Milana kažu „da nije video svetlost dana“.

Kada smo kod ocena, najslabije, što se tiče obe ekipe, dobili su Antoan Grizman i Teo Ernandez (trojke), dok je Kilijan Mbape za het-trik u finalu „nagrađen“ devetkom.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike