Sećate li se hobotnice Paula? Sada je argentinski "imenjak" pogodio ishod finala Mundijala (FOTO)

20.12.2022

10:27

0

Autor: D. N.

Argentinski fudbaler je poruku ostavio u sobi saigrača, Lionela Mesija

Sećate li se hobotnice Paula? Sada je argentinski "imenjak" pogodio ishod finala Mundijala (FOTO)
Hobotnica Paul i Rodrigo de Paul - Copyright Profimedia

Fudbalska reprezentacija Argentine osvojila je titulu na Mundijalu u Kataru, a za najboljeg igrača turnira proglašen je Lionel Mesi.

Da će "Gaučosi" postati svetski šampioni, nekoliko meseci ranije "znao" je Rodrigo de Paul. Čak je ostavio i poruku na poleđini sličice, a tekst je bio sledeći.

- Ja sam Rodrigo de Paul. Danas je 18. septembar 2022. godine. Potpisujem ovaj papir i kažem da ćemo da pobedimo na Mundijalu - napisao je De Paul i to u Mesijevoj sobi.

Podsetimo, Argentinci su priredili neprijatno iznenađenje svojim navijačima na početku šampionata, kada su izgubili od Saudijske Arabije. Ali su zatim usledile pobede, a poslednja je bila posle penala, nad sada već bivšim prvacima Francuzima.

I još jedan zanimljiv podatak za ovu priču. De Paul je "imenjak" sa hobotnicom Paulom koji je "predvideo" rezultate Mundijala u Južnoj Africi.

Podsetimo, Paul je bio oktopod iz akvarijuma u Oberhauzenu i "prognozirao" je da će Španija pobediti Holandiju u finalu.

"Vidoviti" Paul je pobednike utakmica birao tako što bi birao između dve ponuđene posude od pleksiglasa obeležene zastavama timova koji se sastaju, pa iz jedne uzimao hranu.

Uginuo je u oktobru 2010. godine.  

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike