Koji klub ima najviše igrača u finalu Svetskog prvenstva? Na njih sigurno niste pomislili!

16.12.2022

11:45

0

Autor: G. F.

Za njih igraju tri Argentinca i jedan Francuz

Koji klub ima najviše igrača u finalu Svetskog prvenstva? Na njih sigurno niste pomislili!
Mesi i Mbape - Copyright Profimedia

Poslednji dan bez fudbala na Svetskom prvenstvu prilika je za razne proračune, kalkulacije, ali i zanimljivosti u vezi sa preostalim susretima.

Finale je naravno mnogo zanimljivije svima osim navijača Maroka i Hrvatske, pa se o duelu Francuske i Argentine mnogo više priča.

Jedna od zanimljivosti je i pomalo kviz pitanje - koji klub ima najviše fudbalera u finalu Mundijala? I odgovor nije nimalo jednostavan osim ukoliko ste baš, baš veliki znalac.

Otići ćemo i toliko daleko da se usudimo da napišemo da vam taj klub verovatno nije bio ni među prva tri koji su vam pali na pamet.

Dakle, najviše fudbalera koji će biti u protokolu finala Svetskog prvenstva ima Atletiko Madrid! I to tri u Argentini (Korija, de Pol, Molina) i jednog u Francuskoj (Grizman).

Profimedia
Grizman i Molina

Sve bi bilo drugačije da se Lukas Ernandez nije povredio jer bi tada i minhenski Bajern imao četvoricu finalista. Ovako su ostali na Upamekanu, Pavaru i Komanu (svi Francuska), a isti broj igrača (3) imaju i Juventus (Argentinci Di Marija i Paredes, Francuz Rabio) i Sevilja koju zastupaju Argentinci Akunja, Montijel i Gomez.

Ono što je posebno zanimljivo je što bogati PSŽ ima samo dvojicu finalista. Ali dvojicu najboljih i najvrednijih, kapitena Argentine Lionela Mesija i golgetera Kilijana Mbapea.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike