Siniša nije voleo da gubi i da bude drugi! Erikson se prisetio trofejnih dana sa Mihajlovićem

16.12.2022

17:58

0

Autor: D. N.

Srbin i Šveđanin su sarađivali u Laciju i Sampdoriji

Siniša nije voleo da gubi i da bude drugi! Erikson se prisetio trofejnih dana sa Mihajlovićem
Sven Goran Erikson - Copyright MN Press

Od Siniše Mihajovića se opraštaju brojni fudbaleri, sadašnji i bivši, treneri, klubovi... Među njima je i Sven-Goran Erikson sa kojim je Srbin sarađivao dok je igrao u Sampdoriji, a kasnije i u Laciju. Švedski trener i srpski "bombarder" zajedno su osvajali Kup Italije, Seriju A, kao i UEFA Superkup.

- Tužno. Veoma tužno, da se jedan život okonča prerano. Veliki čovek, veliki fudbaler, veliki u svemu - kazao je Erikson švedskim novinarima.

Mihajloviću je dijagnostifkovana leukemija pre tri godine. Kasnije je lečenje dalo rezultata, pa je pušten iz bolnice. Čak je i radio, ali se ove godine opaka bolest opet vratila.

- Bili smo u kontaktu kada se leukemija vratila. Bio je uveren da će pobediti i drugi put. Siniša je uvek bio uveren da sve može da prebrodi.

Zatim se prisetio i perioda kada je bio igrač.

- Znamo svi da je bio fantastičan fudbaler, a nije voleo da bude drugi ili da gubi. Na treninzima je bio neverovatno pozitivan i ohrabrivao je ljude. U njegovim očima sve je bilo moguće. Posle svakog treninga, ostajao je da radi sa mlađima.

Kada je završio karijeru, postao je trener. Vodio je brojne klubove u Seriji A, a bio je i selektor Srbije. I zbog toga ga je Šveđanin hvalio.

- Razumeo je fudbal i niste morali mnogo da pričate o taktici sa njim. On i Roberto Manćini su posebno imali te kvalitete.

I za kraj, novinar je postavio pitanje, šta prvo padne na pamet kada se spomene Siniša.

- Mnogo toga. Brojnih utakmica kada sam bio u Sampdoriji i Laciju, kao i svih slobodnih udaraca... Mnogo lepih sećanja - zaključio je iskusni trener razgovor sa tužnim povodom.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike