Moj kum je bio ljudska gromada! Ranko Stojić o tragično preminulom Miodragu Ješiću (VIDEO)

12.12.2022

11:53

0

Autor: 24sedam

Bivši golman Partizana i Dževad Prekazi za 24sedam govore o tragično preminulom Miodragu Ješiću

Moj kum je bio ljudska gromada! Ranko Stojić o tragično preminulom Miodragu Ješiću (VIDEO)
Miodrag Ješić, arhiva - Copyright MN Press

Kada je Ranko Stojić došao u Partizan, Miodrag Ješić je već imao godinu dana staža sa seniorima crno-belih. Odmah ga je prihvatio i pomogao u prilgođavanju na veliki klub, a taj kolegijalni kontakt kasnije se pretvorilo u veliko drugarstvo i kumstvo.

Igrom fudbalske sudbine, Stojić se posle Partizana otisnuo dalje, u zagrebački Dinamo i baš na prvom meču pred navijačima na stadionu JNA, kum je kumu zatresao mrežu. Bilo je to 19. avgusta 1984. godine...

- Pamtiću ga mnogo čemu, iznad svega po jednoj ljudskosti. On je bio već godinu dana u seniorima Partizana kada sam ja stigao u klub. Odmah na tim prvim letnjim pripremama, Toma Kaloperović je odlučio da budemo cimeri. Do kraja smo ostali to, dok ja nisam otišao, a posle smo ostali veliki prijatelji, kumovi... - priča Stojić.

- Bio je vrhunski profesionalac, koji je možda bio preteča modernog zadnjeg veznog, koji je imao volumen, snagu, šut, čovek koji je radio za tim. Kod nas se to drugačije gledalo, a on je bio taj "oduzimač" koji je davao fizički impakt ekipi. Mnogo je značio svima nama. Ovo je bila velika tragedija. Ne znam da li treba više isticati njegove igračke ili ljudske kvalitete, gromada od čoveka.

Bivši as Partizana Dževad Prekazi kaže da svi koji su poznavali Ješića znaju koliko je bio plemenit čovek i dobar prijatelj. Žali što ljudi poput tragično nastradalog Partizanovog fudbalera tokom života ne čuju češće koliko ih volimo i poštujemo.

- Ješić je godinu dana mlađi od mene, sećam se njegovog prvog dana u klubu, kada je igrao za omladince, pa kako se u sezoni 77/78 priključio prvom timu. On je bio jedan mnogo častan i pošten čovek. Voleo je Partizan, časno se borio u Turskoj igrajući za Altaj i Trabzon. Tragedija je što ga više nema sa nama i što sada pričamo koliko je bio dobar, a da li smo mu to rekli dok je bio živ... Ja to ne znam. Suvišne su sada sve reči. Mi koji smo živeli s njim, znamo da je bio čovek - rekao je Prekazi.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike