Partizanovo poslednje zbogom "Imperatoru" Miodragu Ješiću! Zalad: Živeo je do kraja sa tugom u duši zbog izgubljene ćerke

12.12.2022

11:16

0

Autor: 24sedam

Na komemorativnoj sednici Rade Zalad se u ime bivših saigrača oprostio od tragično preminulog Miodraga ješića

Partizanovo poslednje zbogom "Imperatoru" Miodragu Ješiću! Zalad:  Živeo je do kraja sa tugom u duši zbog izgubljene ćerke
Rade Zalad na komemoraciji Miodragu Ješiću - Copyright FK Partizan

Fudbalski klub Partizan danase komemorativnom sednicom oprostio od svog tragično preminulog fudbalera i trenera Miodraga Ješića.

Pred članovima porodice, brojnim prijateljima i saigračima poslednju poštu stradalom asu su odali nekadašnji golman crno-belih Rade Zalad i predsednik sekcije veterana Goran Kadenić.

- Kao dugogodišnji saborac i kolega Miodraga Ješića, osetio sam potrebu da sa vama podelim bol, ali i da se osvrnem naše najlepše uspoemene. Svoj bodat i ostvareni životni put i zavidnu sportsku karijeru započeo je u Osečini kod Valjeva. Kao mali zajedno sa majkom Milenom preselio se u Beogradu, nastanio se u Železniku, gde je započeo karijeru, a nastavio je u voljenom Partizanu. Kasnije je igrao u turskom Trabzonu i Altaju. Kakav je utisak ostavio u Turskoj kao čovek i igrač najbolje govori podatak da je bio dugodišnji kapiten i najbolji fudbaler Altaja. Kao svedok tog doba ostalo mi je u sećanju da su mu navijači skandirali "Imperator, Ješić". To je retka privilegija počast nekom stranom fudbaleru - rekao je Zalad i nastavio:

FK Partizan
 

- Uporedo sa sportskom karijerom tekao je njegov porodični život. Iz braka sa Gordanom 1982. godine dobio je ćerku Jelenu. Kako su nam ćerke bile sličnih godina, imali smo mnogo nezaboravnih zajedničkih trenutaka praćene radostima njihovog odrastanja. Decembra 2000. godine dogodila se užasna tragedija. Jelena je stradala u saobraćajnom udesu, a imala je samo 18. godina. Ostatak Miodragovog života bio je obeležen ovom tragedijom. Nije više bio isti čovek, ali je je snagom svog karaktera i volje uspeo da prividno potisne tugu i duboko u svojoj duši zadrži ličnu tragediju. Smisao za nastavak života i novu sreću pronašao je u svojoj supruzi Ireni, a kruna je došla rođenjem mezimice Tare. Nastavio je i unapredio svoju trenersku karijeru u kojoj je značajan trag ostavio u svojoj najvećoj sportskoj ljubavi Partizanu, kao i u još tridsetak drugih klubova na raznim kontinentima. Na kraju da kažem i to ... Otišao je iznenada i prerano plemenit čovek, sportista, trener, a meni lično saučesnik u lepim i manje lepim događajima koji su se dešavali u našim životima. Počivaj u miru, dobri Miodraže, neka ti je večna slava i hvala - rekao je Rade Zalad.

BONUS VIDEO:     

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike