Hrvati se na primeru Srbije spremaju za Brazil! Selektor Dalić zna zašto su "orlovi" izgubili

08.12.2022

16:38

0

Autor: 24sedam

Selektor "vatrenih" detaljno analizirao duel grupne faze Mundijala u Kataru

Hrvati se na primeru Srbije spremaju za Brazil! Selektor Dalić zna zašto su "orlovi" izgubili
Zlatko Dalić - Copyright Tanjug/AP Photo/Eugene Hoshiko

Fudbaleri Hrvatske i Brazila boriće se sutra za plasman u polufinale Mundijala u Kataru, a duel sa "selesaoom" najavio je selektor "vatrenih", Zlatko Dalić.

- Napravili smo veliki uspeh ulaskom u četvrtfinale SP. Igramo protiv najvećeg favorita, spremni smo, trudićemo se, čeka nas teška utakmica, a Brazil je favorit - rekao je Dalić na konferenciji za novinare, prenosi Hina.

Hrvatska je pre četiri godine na SP u Rusiji osvojila drugo mesto, pošto je u finalu poražena od Francuske 4:2.

- Možda će ovo da bude za nas najzahtevnija utakmica. Došla je možda prerano, ali nekada te žreb pomazi, a nekada ne. Mislim da je Hrvatska jedina od malih zemalja, koja je nakon uspeha na jednom SP, to ponovila i na drugom. To je sjajno, ali nećemo i ne želimo tu da stanemo. Pokušaćemo da pobedimo Brazil - dodao je selektor Hrvatske i ponovio da je Brazil najbolji tim na Mundijalu u Kataru.

- Brazil je najbolja, najbrža, najenergičnija ekipa na ovom SP, opasnost dolazi sa svih strana. Moramo da budemo oprezni, koriste sve šablone - naveo je Dalić.

Selektor Hrvatske je istakao da je sa stručnim štabom analizirao sve mečeve Brazila u Kataru, a posebno duel sa Srbijom.

- Gledali smo tu utakmicu, Srbija je igrala odlično 60 minuta i dobro je parirala, dobro se otvarala. Upala je u zamku i postala nervozna kada su došle situacije, koje im nisu išle u korist. Srbija je posle gola Brazila pala i ušla je u njihov ritam. Ne smemo da upadnemo u nervozu, moramo da budemo disciplinovani, vratimo se u formaciju i čuvamo loptu - poručio je Dalić.

Podsetimo, duel Hrvatske i Brazila zakazan je za sutra, za 16 časova, dok će Holandija i Argentina snage odmeriti u 20.

Za subotu su planirani dueli Maroka i Portugala, od 16 časova i Engleske i Francuske od 20.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike