Bivši prvi čovek FIFA isprozivao Džaku: Gde si kad je najpotrebnije? Eliminisan si teniskim rezultatom, a obećao si titulu!

07.12.2022

08:20

0

Autor: 24sedam

Bivši predsednik FIFA napisao u kolumni da je Džaka obećao osvajanje Mundijala, a na kraju je doživeo da bude ispraćen sa teniskim rezultatom.

Bivši prvi čovek FIFA isprozivao Džaku: Gde si kad je najpotrebnije? Eliminisan si teniskim rezultatom, a obećao si titulu!
Copyright MN Press/printscreen

Bivši predsednik FIFA Švajcarac Sep Blater napisao je kolumnu odmah posle utakmice Portugal - Švajcarska, u kojem je njegov nacionalni tim doživeo totalni debakl.

Blater sa neskrivenom ironijom piše o partiji Švajcaraca i postavlja pitanje gde je bio Džaka na utakmici kada je već znao da obeća osvajanje titule. Umesto pehara, Blater već na početku kolumne konstatuje da su iz Katara ispraćeni teniskim rezultatom.  

Džaka bez uticaja na igru, a najglasniji u timu

- Kao u tenisu: Reprezentacija Švajcarske izgubila 1:6 od Portugala. A ja ću poslati flašu crnog vina u "Tagesancajger”. Gde je bio Džaka? Čovek koji tvrdi da je vođa i širi najglasnije tonove ostaje bez ikakvog uticaja na igru u najvažnijem trenutku.

Reprezentacija Švajcarske obično zakasni korak protiv Portugala. Ona gubi duele na sredini terena i teško da postiže nešto konstruktivno u kretanju napred. Pre svega, ona se u defanzivi (neuspešno) bori za ravnotežu. Zašto trener Murat Jakin igra bez Nika Elvedija u štoperskoj liniji - a umesto njega oslanja se na Fabijana Šera, to ostaje njegova tajna.

Njegov protivnik Fernando Santoš, sa druge strane, radi sve kako treba. Prvi put na Svetskom prvenstvu ili Evropskom prvenstvu od 2008. ostavlja Kristijana Ronalda na klupi i tako poziva ostale igrače na odgovornost. Plan funkcioniše savršeno: Portugal trči, Portugal igra, Portugal postiže gol: Posle 17 minuta Gonsalo Ramos, čovek koji je bio zamena za Ronalda, povisio je na 1:0, a u 33. minutu Pepe je postigao gol glavom za 2:0.

Granitova izgubljena božićna želja

Švajcarci do sada nisu uspeli da stvore valjanu šansu. I ubrzo posle pauze, Ramos (51.) rano odlučuje meč.

Ostaje sumnja da su razgovori o kapitenu Džaki posle utakmice protiv Srbije koštali više energije i sadržaja nego što bi se moglo priznati.

Šta ostaje? Švajcarska je ispunila cilj na Svetskom prvenstvu. Ne manje, ali definitivno ni više. Posle dve i po nedelje na Svetskom prvenstvu, najava Granita Džake "Želimo da budemo prvaci sveta“ zvuči kao pomalo izgubljena božićna želja. I moram da izmirim svoje kockarske dugove - pošaljite bocu vina časnom uredniku "Tagesancajgera”. Za dobrobit - piše Blater a prenosi "zuerioberland24".

Bivši prvi čovek FIFA sumnjičen je za učešće u nekoliko korupcionaških skandala zbog čega je u postupku pred Etičkim komitetom FIFA dobio višegodišnju zabranu rada u fudbalu. Blater ima 86 godina i živi u Cirihu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike